01.03.2019, 16:52

З 2021-го - нові правила в'їзду в Шенген

З 2021 року українці та мешканці країн, які можуть подорожувати в Європі без віз, доведеться отримувати дозвіл на поїздку до Шенгенської зони.

Про це повідомили Факти.

У повідомленні сказано, початок роботи системи запланований на 2021 рік. Завдяки їй країни зможуть проводити додаткову перевірку громадян, яким не потрібні візи для подорожі, а також потенційно небезпечних осіб.

Тепер жителям більш ніж 60 країн, серед яких й Україна, для поїздки доведеться заповнювати спеціальну електронну форму, в якій потрібно вказати свої особисті дані, домашню адресу, контактну інформацію, дані документа для подорожей і європейську країну, яку ви збираєтеся відвідати.

Планується, що за авторизацію мандрівники платитимуть 7 євро, однак особи у віці до 18 років й після 70 років не оплачуватимуть її.

Після отримання дозволу в одну з країн Шенгенської зони, він буде дійсним ще три роки або ж до закінчення терміну дії проїзного документа.

Під час заповнення заявки доведеться вказати і вироки за такі серйозні злочини, як тероризм, педофілія, торгівля наркотиками, вбивства, тощо.

Також не можна приховувати й факт перебування у військових зонах.

(Фото- Факти)

Автоматична система перевірить відповідну заявку, щоб визначити, чи не використовують для поїздки втрачений або вкрадений документ, а також чи не видавався ордер на арешт зазначеної особи.

Планується, що процедура займатиме дуже мало часу, проте наразі не відомо скільки доведеться чекати дозволу на поїздку.

Вручну форми перевірятимуть тільки в тому випадку, якщо мандрівник був засуджений за тяжкий злочин, їздив в зони конфліктів або був висланий з країни спеціальним наказом.

У такому випадку можуть попросити надати додаткові документи протягом 96 годин, після чого в країни, в яку ви збираєтеся приїхати, буде чотири тижні, щоб надати відповідь.

До слова, Україна планує запровадити безвіз з Великою Британієюпісля її виходу з ЄС.

Фото - Мирослав Пархомик

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: