• Головна
  • Новини
  • Європейські країни позиватимуть через наслідки автомобільного забруднення

18.05.2018, 03:31

Європейські країни позиватимуть через наслідки автомобільного забруднення

Тим часом українці купують відмовний дизельний транспорт з цілого світу.

Єврокомісія закидає Німеччині і ще кільком країнам Євросоюзу неефективну боротьбу із забрудненням повітря. Близько 400 тисяч людей помирають у ЄС передчасно від хворіб, спричинених шкідливими викидами.

Європейська комісія подає до Європейського суду на Німеччину і ще шість країн-членів ЄС за недостатні зусилля у боротьбі з забрудненням повітря. Про це в четвер, 17 травня, поінформувала агенція dpa, пише Німецька Хвиля.

Головне занепокоєння представників Єврокомісії викликали викиди окису азоту в атмосферу, спричинені дизельними автомобілями. Рівень концентрації цього шкідливого для дихальної системи людини газу в повітрі багатьох німецьких міст перевищує європейські норми.

За даними ЄС, близько 400 тисяч осіб помирають в Євросоюзі передчасно від хвороб, викликаних шкідливими викидами, що забруднюють повітря. В Німеччині чимало міст страждають від забруднення повітря, бо більшість автовиробників, які є важливими гравцями

На критику Євросоюзу наразилася не лише Німеччина. Плани Франції, Угорщини, Італії, Румунії та Великобританії щодо боротьби із забрудненням повітря "недостатні для дотримання стандартів чистоти повітря", – заявив єврокомісар з питань довкілля Кармену Велья.

У вересні 2015 року довкола дизельних автомобілів у Німеччині спалахнув гучний скандал, спричинений махінаціями автовиробника Volkswagen.

На автомобілях концерну VW з дизельними двигунами виявили програмне забезпечення, яке дозволяло маніпулювати даними про викиди.

Через численні судові процеси та штрафи компанія втратила мільярди доларів, а в Німеччині знову розпочали дискусію про заборону дизельних автомобілів.

Зрештою, чимало знятих з продажу в цивілізованих країнах авт концерну продали в Україні.

 

Фото: Джерело

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: