• Головна
  • Новини
  • Вже завтра мешканці залізничного району можуть залишитися без стоматологічних послуг

26.04.2018, 21:04

Вже завтра мешканці залізничного району можуть залишитися без стоматологічних послуг

Комунальну 3-ю стоматологічну поліклініку міста Львова намагаються відімкнути від електро- та водопостачання.

Мешканці залізничного району, громадські організації та учасники АТО стали на захист медустанови.

У четвер, 26 квітня з цієї нагоди відбулась прес-конференція, де обговорювали причини та наслідки такої диверсії.

Львівська міська рада 9 лютого 2017 року прийняла ухвалу про «Припинення комунальних стоматологічних поліклінік Львова шляхом перетворення їх у Комунальні некомерційні підприємства». Проте працівники поліклінік не погодилися з таким рішенням. І вже другий рік стоматологи доводять своє право працювати законно та відповідно до побажань львів'ян.

«Мешканці висловилися за збереження єдиної комунальної стоматологічної поліклініки в районі. Ми зібрали 1900 підписів», – каже громадський активіст Зиновій Саляк.

«Люди будуть боротися за цю лікарню, адже не готові платити великі гроші за стоматологічні послуги. В цю поліклініку ходять ті, які не мають змоги обслуговуватись у приватних клініках», – стверджує Юрій Казмірчук, голова громадської організації «Спілка молодих спеціалістів», учасник АТО.

Причиною такого стану справ у Третій стоматологічній поліклініці стали кілька поступових дій головного лікаря Юрія Павліва, якого вже 8 місяців працівники лікарні не допускають до роботи. «Головний лікар, Юрій Павлів, розірвав угоду по вивозу сміття, відповідно з території було забрано сміттєві баки. Наступного дня колектив терміново уклав угоду з іншим перевізником. Пізніше нас «попереджував» Львівводоканал про відключення води, як наслідок, у нас почали проникати стічні води у підвал», – розповіла Шишковська Ярина, заступник головного лікаря. Пані Шишковська стверджує, що листи про відмову від послуг водопостачання, каналізації та електроенергії пише саме головний лікар, якого їм призначили з міської ради.

Голова профспілки стоматологічної поліклініки Надія Тацій каже, що відразу після призначення нового головного лікаря, трудовий колектив висловив йому недовіру. Але міські чиновники знехтували рішенням профспілкових зборів.

У Львові вже, згідно з ухвалою ЛМР, реформували дві стоматологічні поліклініки. І, як повідомила лікарка-терапевт, стоматолог 5-ї комунальної стоматологічної поліклініки Львова Ніна Конєвська, лікарі повинні платити, аби їм дозволили вийти на роботу.

"Хто хоче вийти на роботу, той мусить заплатити 200 гривень. Головний лікар каже, що треба заплатити за комунальні послуги. А нам вже 9 місяців не платять зарплати. Всі наші 48 лікарів звернулися до суду. Суд своїм рішенням змусив міськраду заплатити нам зарплату. Але виконавча служба відповіла, що грошей немає, і ніхто нічого нам не виплатить, – розповідає лікарка.

Такі дії влади призвели до того, що більшість досвідчених лікарів пішли працювати в приватні поліклініки, залишивши середньостатистичного громадянина без стоматологічних послуг.  

Отож, що ж буде завтра з лікарнею? Завідувач терапевтичного відділення 3-ї комунальної стоматологічної поліклініки Львова, учасник АТО Олександр Бурій попередив, що якщо завтра буде знеструмлена установа, то працівники та активісти вдадуться до акцій непокори, можливо навіть перекриватимуть дороги.

Журналісти WestNews.Info готові почути позицію міської влади з приводу озвученої медиками та активістами проблеми та оприлюднити зустрічну позицію у цій справі.

Текст – Катерина Мицак

Фото – Мирослав Пархомик

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: