03.08.2018, 07:58

Вони хотіли нажитися на хворих українцях

Чотири українські фармкомпанії оштрафували за узгоджене завищення цін на ліки.

Антимонопольний комітет України оштрафував чотири фармацевтичні компанії на суму понад 18 млн грн за завищення ціни на лікарські засоби у 2012-2016 роках, повідомила прес-служба комітету.

Зокрема, Антимономольний комітет визнав дії компаній "Рош Україна", "БаДМ", "Бізнес Центр Фармація" і "Альба Україна" щодо укладення договорів купівлі-продажу, умови яких призвели до необґрунтованого завищення вартості лікарських засобів, порушенням. Зокрема, антиконкурентні узгоджені дії стосувалися встановлення збільшених цін на лікарські засоби виробництва компанії "Ф. Хоффманн-Ля Рош Лтд", що реалізуються через процедури державних, або публічних закупівель.

За порушення комітет наклав штраф на компанію "Рош Україна" – на суму 9,12 млн грн, "БаДМ" – 5,4 млн грн, "Бізнес Центр Фармація" – 3,2 млн грн, "Альба Україна" – 339, 9 тис. грн. Антимонопольний комітет також зобов'язав компанії припинити порушення у двомісячний термін з дня одержання рішення.

"Ф. Хоффманн-Ля Рош Лтд" (F. Hoffmann-La Roche Ltd, широко відома як Roche) – це швейцарська фармацевтична компанія, одна з провідних компаній світу в галузі фармацевтики і посідає перше місце у світі в галузі діагностики. Компанія отримала особливу популярність через розробку "Таміфлю" — препарату проти грипу. Через епідемією так званого свинячого грипу, прибуток компанії з квітня по листопад 2009 року зріс в 10 разів, досягнувши 1 мільярда доларів США.

 

Фото ілюстративне

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: