• Головна
  • Новини
  • Волонтери не покинули напризволяще замок на Львівщині

30.07.2018, 18:38

Волонтери не покинули напризволяще замок на Львівщині

На території Підгорецького замку з 28 липня до 4 серпня понад 30 волонтерів із різних міст України виконують роботи, скеровані на його збереження.

Зокрема, волонтери відновили частину захисного муру замку, який був аварійним, та планують укріпити один зі знищених його кутів. Завдяки цьому мур стоятиме ще щонайменше сто років, повідомив ZAXID.NET керівник волонтерського табору «Підгірці. Реновація» Сергій Свідло.

За його словами, щороку волонтери викорчовують траву на подвір’ї палацу та у швах будівлі, щоб не допустити повільної руйнації.

«У самому палаці волонтери очищують монументальні портали, які збереглися, не були колись знижені пожежею. Також проводиться прибирання у залах, які планується у подальшому відкрити для відвідувачів», – повідомив він.

За словами Сергія Свірдло, культурна асоціація «Новий Акрополь» проводить волонтерський табір у Підгорецькому замку уже 11-ий рік поспіль.

«Ми починали з того, що розчищали доріжки перед входом, а сьогодні вже проводимо ремонтні роботи всередині, щоб українці і гості з-за кордону могли побачити шедеври, які вже десятки років зберігаються у фондах Львівської галереї мистецтв», – зазначив він.

Нагадаємо, 18 червня 2018 року у Підгорецькому замку вперше з 1939 року відкрили мистецьку виставку.

У Китайському кабінеті, Золотій, Кармазиновій та Обідній залі палацу експонують копії картин XVII-XVIII століття та архівні фотографії замку. Ця експозиція є постійною і буде доповнюватися новими експонатами. Дорослий вхідний квиток у Підгорецький замок коштує 30 грн, дитячий – 9 грн, вартість екскурсії – 150 грн.

Фото: Культурна асоціація «Новий Акрополь»

  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: