• Головна
  • Новини
  • Львівських медиків нагородили Орденом Святого Пантелеймона

13.09.2019, 19:30

Львівських медиків нагородили Орденом Святого Пантелеймона

Третій рік поспіль в Україні відзначають найкращих українських та зарубіжних медиків Орденом Святого Пантелеймона – відзнакою за професіоналізм і милосердя, повідомили на інформаційному порталі депутатів Львівської міськради.

У четвірці найкращих з-поміж номінантів з усієї України були і львів’яни. Це Борис Лемішкопрофесор кафедри терапії № 1 і медичної діагностики ЛНМУ ім. Д. Галицького, головний лікар КНП «5-а міська клінічна поліклініка м. Львова» - у номінації «Найкращий лікар», Наталія Галапац, заступник директора з медсестринства КНП Жовківської районної ради «Жовківська центральна районна лікарня», - у номінації «Найкращий медичний працівник» та Наталія Ліпська, директор БФ «Крила Надії», - у номінації «Взірець служіння суспільству».

Як  розповіли організатори – представники Поважної ради Відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона», одним із  переможців регіонального відбору був визнаний депутат Львівської міської ради Роман Грицевичзавідувач сімейного відділу № 1 Першої міської клінічної лікарні ім. Князя Лева», - у номінації «За досягнення у міжнародному співробітництві в охороні здоров’я».

Організатори повідомляють, що церемонія відзначення найкращих українських та зарубіжних медиків вже відбулася – 9 серпня, у день Святого великомученика Пантелеймона. Церемонія є щорічною, тому найближчим часом буде розпочато процес відбору кандидатів на 2020 рік.

Цей процес складається з кількох етапів. Зокрема, на першому етапі регіональні ради Відзнаки (у Львівській області її очолює Олег Дуда, заступник головного лікаря хірургічної роботи Львівського державного онкологічного регіонального лікувально-діагностичного центру, член правління Всеукраїнського лікарського товариства) проводять конкурсний відбір, результатом якого є визначення регіональних переможців у кожній області України. Після цього Національна експертна комісія (складається з голів регіональних рад) серед усіх кандидатів, які були подані до Виконавчого комітету Відзнаки, шляхом таємного голосування обирає по чотири кандидати з п’яти номінацій на Орден та трьох номінацій на Медаль.

Довідково. Відзнака за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» є громадською, має професійно-фахову спрямованість і присуджується за гуманістичну й благородну діяльність у галузі охорони здоров’я, яка позитивно впливає на свідомість й духовний розвиток українського народу та держави в цілому, спрямована на збереження та зміцнення здоров’я жителів України, виховує толерантне ставлення один до одного та надихає на нові можливості. Відзнака має тривалу історію. У 2009 р. Міністерство охорони здоров’я запровадило в Україні заохочувальну відзнаку «Хрест Пантелеймона Цілителя», яку вручали за видатні особисті заслуги та сприяє розвитку галузі охорони здоров’я та медичної науки, в благодійній, гуманістичній та громадській діяльності, а також за інші здобутки на ниві охорони фізичного та духовного здоров’я населення. Відзнака була погоджена та благословенна Предстоятелями трьох найбільших християнських Церков України. Від часу заснування Відзнаки нагороджено більше двадцяти видатних вчених, лікарів, громадських та благодійних діячів, представників духовенства, серед яких такі визначні особистості, як М.М.Амосов (посмертно), О.О.Шалімов (посмертно), О.М.Лук’янова, Ю.І.Кундієв, Л.А.Пиріг, В.Ю.Мартинюк, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир, Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Любомир (Гузар) та ін. Дотримуючись основоположних засад заснування Державної нагороди у 2009 р. та продовжуючи традицію нагородження, з метою відновлення в суспільстві засад милосердя, гуманізму, любові до ближнього та недужого, у 2017 р. започатковано громадську Відзнаку за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона».

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: