18.06.2018, 13:17

Вірменія позбувається олігархату

Новий уряд і його прагнення до чистоти олігархату.

У Вірменії почали першу велику зачистку олігархату, санкціоновану новим прем’єром країни Ніколом Пашіняном. Силовики провели обшуки кланів Григорянів та Асатрянів – це потужні угрупування із осередком у так званій духовній столиці країни – місті Вагаршапат, пише Zaxid.net.

У маєтках знайшли викрадену гуманітарну допомогу, багато стрілецької зброї та протитанкові ракети, транспорт, який волонтери відправляли для армії у Нагорному Карабаху.

Як повідомила вірменська служба «Радіо Свобода», Служба національної безпеки (СНБ) Вірменії затримала депутата, члена фракції Республіканської партії Вірменії, голову Спілки добровольців «Еркрапа», генерала Манвела Григоряна і кримінального авторитета Артура Асатряна, відомого як Дон Піпо.

Згідно з повідомленням СНБ, обидва затримані за звинуваченням у придбанні та зберіганні великої кількості зброї та боєприпасів, які були знайдені працівниками спецслужб під час обшуку їх будинків в Вагаршапаті.

Дон Пипо, згідно з повідомленням СНБ, також звинувачується в організації викрадення осіб, які готували замах на нього.

Манвел Григорян затриманий за фактом придбання і зберігання зброї та боєприпасів. Згідно з повідомленням, СНБ негайно проінформувала голови Національних зборів (Найвищий законодавчий орган країни – ред.) про затримання депутата.

Згодом СНБ оприлюднила кадри обшуків на територіях, що належать генералу Манвелові Григоряну.

«Зону відпочинку, що належить Манвелові Григоряну, перетворили на склад зброї і автопарк з десятком ретро і сучасних автомобілів. Дача в Акналіче була для генерала також складом продуктів харчування, засобів гігієни, медикаментів, військової форми, на яких була позначка «для солдата». З листів у коробках, адресованих військовослужбовцям, очевидно, що вміст коробок – це є відправлена в дні Квітневої війни 2016 року допомога для солдатів на передовій», – повідомляє прес-центр СНБ.

Під час обшуку знайшли продукти харчування зі спеціальним маркуванням «для солдата», що їх колись було передано Міністерству оборони, які не підлягають продажу або використання для інших потреб.

СНБ повідомляє також про виявлені і вилучені на території боєприпаси, котрі належить Манвелові Григоряну. Це 21 тис. бойових патронів, 39 пістолетів і 79 автоматів (із 12 тис. патронів до них), протитанкові ракети до РПГ тощо.

 

Фото джерела

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: