• Головна
  • Новини
  • Президент Вірменії заявив, що дізнався про перемир'я у Карабаху з преси

10.11.2020, 09:22

Президент Вірменії заявив, що дізнався про перемир'я у Карабаху з преси

Президент Вірменії Армен Саркісян дізнався з преси про підписання угоди про припинення бойових дій у Нагірному Карабаху. 

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у заяві на сайті президента.

«З преси я дізнався, що з Президентами Росії та Азербайджану підписано заяву про припинення війни. З преси я дізнався також про умови припинення війни», - заявив Саркісян, зазначивши, що з ним, як з Президентом Республіки, щодо цього документа не проводили ніяких нарад або обговорень, і ні в яких переговорах він участі не брав.

«Врегулювання карабаського конфлікту - питання загальнонаціонального значення і важливості. Будь-які крок, дія, що стосуються життєвих інтересів, безпеки і прав Вірменії, Арцаха, всього вірменського народу, прийняття будь-якого рішення, тим більше підписання будь-якого документа має бути предметом всебічних консультацій і обговорень», - йдеться у заяві президента.

Саркісян також ініціював політичні консультації з метою в «найкоротші терміни узгодити рішення, що випливають з нашого порядку захисту загальнонаціональних інтересів». Він сподівається, що це питання буде вирішене протягом десяти днів.

Напередодні прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян повідомив про підписання заяви з президентами Росії та Азербайджану щодо припинення бойових дій у Нагірному Карабаху. Ця новина викликала хвилю протестів в Єревані, зокрема незадоволені захопили будівлю парламенту.

Як повідомлялося, Вірменія та Азербайджан вранці 27 вересня почали військові дії в Нагірному Карабаху, взаємно звинувативши один одного в обстрілі прикордонних територій і провокуванні насильства. Обидві країни оголосили військовий стан і мобілізацію. Бойові дії спровокували військові втрати з обох сторін і численні жертви серед мирного населення.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: