31.05.2018, 12:28

В Україну зайшли партнерські медикаменти

Гуманітарний проект української діаспори зі США "Support Hospitals in Ukraine" доставив в Україну четвертий медичний вантаж вартістю $740 тисяч.

Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці співзасновник проекту Віталій Дубіль.

"$740,000 - вартість гуманітарного медичного вантажу, що сьогодні був доставлений з США в Дніпро. Це вже четвертий гуманітарний вантаж загальною вартістю 2.4 млн дол, що доставлений командою "Support Hospitals in Ukraine" з літа 2014. Ці результати – це злагоджена робота українців за кордоном по допомозі Батьківщині", – написав він.

За його словами, медичне обладнання передали обласній клінічній лікарні імені Мечникова в Дніпрі, запорізькому обласному клінічному онкологічному диспансеру та двом лікарням у Києві.

"Лікарням було передано таке коштовне обладнання, як рентген С-дуга, ультразвукові апарати, хірургічні набори, спеціальні ліжка інтенсивної терапії та багато іншого", – додав співзасновник проекту.

Дубіль зазначив, що реалізувати цей проект вдалося завдяки значної допомоги партнерів в США та Україні.

"Окремо потрібно зупинитися на допомозі наших донорів-меценатів, та особливо Razom for Ukraine (Нью-Йорк) та Friends of Ukraine Defense Forces Fund (Торонто), які надали критично необхідні гроші для відправки гуманітарного вантажу. Завдяки підтримці наших партнерів та домовленості з нашим постачальником, щоб відправити в Україну обладання вартістю 500-700 тис дол, нам необхідно лише 23-25 тис дол. Тому кожні 10-50-100 дол. є вагомим внеском в доставку в Україну сучасного медичного обладнання в формі гуманітарної допомоги", – підкреслив він.

Дубіль також повідомив, що наприкінці минулого року команда "Support Hospitals in Ukraine" почала підготовку до роботи в 2018-2022 роках. Зокрема, провели перевірку 12 нових лікарень в Одесі, Львові та інших містах. Разом з тими лікарнями, які вже отримали допомогу проекту за останні чотири роки, вони надають медичні послуги понад 3 мільйонам українців.

Окрім підтримки медичних закладів, які працюють з пораненими з зони бойових дій на Сході України, проект планує також охопити нові сфери медичних послуг – нейрохірургію, онкологію, дитячу хірургію,та реабілітацію ветеранів.

Підтримати проект можна за посиланням: www.uahospitals.org/donate.

Нагадаємо, проект "Підтримка лікарень України" був заснований українцями в США влітку 2014 року. Відтоді проект доставив до українських лікарень медичного вантажу на $2.4 млн – це сучасне обладнання, інструменти, витратні матеріали та медикаменти.

 

Фото Джерело

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: