• Головна
  • Новини
  • У Європарламенті заявляють про зростання загрози популізму

06.09.2018, 17:42

У Європарламенті заявляють про зростання загрози популізму

Заступник голови Європейського парламенту Рамон Луїс Валкарсел заявив про зростання у світі загрози популізму та закликав країни Євросоюзу шукати солідарні та багатосторонні рішення для глобальних проблем миру й безпеки.

Як пише "Укрінформ", таку заяву він зробив на щорічній зустрічі дипломатів Євросоюзу, одна з сесій якої була проведена у приміщенні Європарламенту.

«Ми є свідками нової хвилі популізму в усьому світові, яка нав'язує спрощені рішення щодо проявів ненависті, ксенофобії та протекціонізму, але такі рішення є несумісними зі сталим світоустроєм. У часи, коли мультикультурні принципи підриваються, для Євросозу як ніколи є важливим залишатися сильним та об'єднаним у відстоюванні мультикультурного порядку, основаному на законі», - сказав Валкарсел.

Він наголосив на необхідності діяти відповідально та працювати з усіма партнерами, щоб зміцнити глобальний мир, безпеку і добробут «шляхом встановлення стабільного та передбачуваного світоустрою».

Заступник голови ЄП висловився також на підтримку ідеї щодо створення «спільної та автономної європейської оборони», відповідного нарощування оборонних спроможностей Євросоюзу, а також розвитку інструментів запобігання конфліктам, підтримання миру та зміцнення міжнародної безпеки.

Протягом цієї зустрічі у Європарламенті понад 140 європейських дипломатів шукали спільні підходи для реалізації чотирьох ключових пріоритетів Євросоюзу, серед яких економічне зростання, кліматичні зміни, міграція та безпека.

Фото: ілюстративне

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: