• Головна
  • Новини
  • "Я не можу собі уявити, як іноземці у Львові їздять тими маршрутками"

19.12.2018, 15:21

"Я не можу собі уявити, як іноземці у Львові їздять тими маршрутками"

Попереду новорічні свята, а отже сприятливий час для мандрівок. Десятки міст світу готують для туристів цікаві програми, щоб перехід з року в рік був яскравим і запальним.

Наскільки святкування Нового року за кордоном популярне серед українців та чи приваблива для туристів наша Україна. Про це ми розпитали мандрівницю Христину Жук, яка відвідала понад 50 країн. І витратила при цьому невеликі суми коштів.

– Українці полюбляють святкувати Новий рік за кордоном? Які б ви порекомендували країни обрати цьогоріч і чому?

– Тут все залежить від того, що дозволяє бюджет і уява. Особисто для мене найкращі місця, щоб зустріти Новий рік, це або холод і полярне сяйво – Фінляндія, Норвегія, Ісландія, Лофотенські або Фарерські острови, або цілковита протилежність – теплі країни: Індонезія, Малайзія, В’єтнам.

Торік зустрічала Новий Рік у М’янмі. Хочу сказати, що це свято там місцеві зовсім майже не святкують, і так по всій Азії. Потрібно бути готовим до цього. Якщо хочеться чогось більш стандартного, то Європа завжди під боком, куди легко і бюджетно можна добратись.

За плечима у вас подорожі до більш як 50 країн. У яких зима найкрасивіша?

– Чесно кажучи, не можу однозначно відповісти на це питання. Мені і в Україні подобається - особливо в Одесі. Туристи поїхали, а море залишилось. Чи в Карпатах, де можна покататись на сноуборді чи лижах.

Також зима мені подобається у Європі, особливо перед Різдвом. На мою думку, щоб найкраще відчути дух Різдва,  потрібно їхати до Страсбургу - це столиця Різдва, тут неймовірна атмосфера у повітрі.

– Ваші знайомі з інших країн, чи приїжджають вони відпочивати в Україну?

– Приїжджають, ще й беруть із собою батьків і друзів. Річ у тому, що Україна для іноземців – то справжній рай, тут можна відчути себе мільйонером і багато собі дозволити, в Європі ціни значно вищі. У нас реально дуже смачна їжа і за низькими цінами, в Україну круто робити гастротури для іноземців, і ще алкоголь дуже дешевий. І, звичайно, люди гарні, є на що глянути з архітектури.

Найбільше туристів приїздить до Львова, Києва і Одеси.

– Відпочинок чи то мандрівки – взимку дешевші чи влітку? Яка варіація цін? Чи все залежить від вподобань.

– Усе залежить від сезону і від того, куди ви плануєте мандрувати. На Новий рік і Різдвяні свята взимку найдорожчі ціни. В лютому – в міжсезоння – можна дуже бюджетно подорожувати, потрібно лише обрати напрям, який вам подобається. Раджу ті країни, де літом нестерпна жара, то якраз взимку чи ранньою весною там є чим дихати.

Але зважайте також і на сезон дощів. Обов’язково перевірте погоду перед тим, як купувати квитки на літак

– Оцініть, як мандрівниця, наскільки Україна туристично приваблива? Чого нам не вистачає, аби потік туристів в Україну був більшим?

– На мою думку, Україна дуже туристично приваблива. В нас є і море, і гори, і автентична культура, і гарні відкриті люди. Але у світі про це ніхто не знає. Нам не вистачає професійної промоції за кордоном. Також біда з інфраструктурою. Я не можу уявити, як важко іноземцю у Львові з тими маршрутками, де ні слова англійською, де ніхто англійської не знає. Незрозуміло, куди і звідки та маршрутка їде. Тому перше - це інфраструктура і промоція у світі. Переконана, за років 10 в нас буде стільки туристів, що ми будемо переживати куди їх всіх подіти.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: