06.06.2018, 11:02

У Тернополі за 27 мільйонів збудують Палац спорту

Влада на місцях та в центрі ніби нарешті знайшла на це гроші?

Тернопіль, чи не єдиний обласний центр на Україні, де був відсутній багатофункціональний Палац спорту з спортивним  майданчиком для команд з ігрових видів спорту. Цю прогалину, очевидно, вдасться вирішити.

Днями в Міністерстві молоді і спорту України відбулось засідання міжвідомчої комісії з відбору об'єктів для надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво/реконструкцію багатофункціональних Палаців спорту. До переліку переможців потрапило й місто Тернопіль. З бюджету на це буде виділено 27 мільйонів гривень державної підтримки, повідомляє кореспондент WN.

У Тернополі Палац Спорту буде розташований на місці колишнього стадіону «Текстерно», що на проспекті Злуки. У Палаці спорту будуть розміщені зали для ігрових видів спорту, зокрема баскетболу, футзалу, волейболу, гандболу. Він розрахований на три тисячі глядацьких місць і, як запевняють очільники міста та області, стане місцем проведення різного рівня змагань, у тому числі України та Європи.

Окрім того, саме до Палацу спорту перенесуть школу греко-римської боротьби, котра виховала не одне покоління відомих тернопільських борців. До слова, школа боротьбі у Файному місті розташована в будівлі Тернопільського замку. Там місцева влада запланувала зробити музей міста та залу для урочистого розпису молодят.

На місці закинутого стадіону «Текстерно» планувалося звести житловий комплекс з кількома багатоповерхівками. Відповідні рішення було прийнято тернопільською мерією кілька років тому. Дві таких висотки вже збудовані, однак навколишні жителі з громадськими активістами ціною протестів та акцій непокори відстояли частину колишнього спортивного об’єкту. Мерія з забудовником пішла на компроміс, виділивши тому землю для будівництва в іншому місці Тернополя, а на проспекті Злуки, 3, згідно з рішення міського виконавчого комітету від 14 березня 2018 року, було вирішено збудувати Палац спорту.

Фото: ілюстративне

 

 

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: