09.06.2018, 02:12

У США не радіють переслідуванню журналіста

Журналісти обурилися через переслідування урядом США репортера New York Times.

CPJ висловив обурення з приводу рішення Мін'юсту США про вилучення телефонних записів та електронного листування журналістки NYT, назвавши це "небезпечним прецедентом" тиску на ЗМІ.

Таку заяву розміщено на сайті організації, повідомляє Укрінформ.

"Комітет захисту журналістів сьогодні висловив стурбованість з приводу вилучення телефонних записів та електронної пошти у журналістки The New York Times Алі Воткінс рішенням Міністерства юстиції США", – зазначається в заяві.

При цьому наголошується, що це перший відомий випадок за часів президентства Дональда Трампа, коли федеральні прокурори вилучають дані у журналіста.

Як повідомила газета The New York Times, прокурори затребували записи в телекомунікаційних компаніях, у тому числі Google і Verizon, в рамках розслідування, пов'язаного з витоком інформації.

"Щоб виконувати функцію звітності перед суспільством, журналісти повинні мати можливість захищати свої конфіденційні джерела. Зусилля уряду, які підривають цю здатність, становлять таким чином серйозну загрозу для свободи преси", – заявила в цьому зв'язку координатор програм Північної Америки CPJ Александра Еллербек.

За її словами, "вилучення урядом даних Алі Воткінс створює небезпечний прецедент". Представниця Комітету також висловила побоювання, що це може серйозно зашкодити можливостям журналістів захищати свої джерела.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: