27.02.2019, 14:56

У Путіна «не в курсі» скандалу в українській оборонці

У Кремлі назвали «абсурдом» можливості поставки з Росії контрабандою запчастин для військової техніки Збройних сил України, оскільки продукція подвійного призначення перебуває під спеціальним контролем.

Про це заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, відповідаючи на запитання УНІАН чи відомо йому про скандал в Україні у зв'язку з контрабандними поставками запчастин з Росії для української військової техніки і чи могли, на його думку, такі поставки здійснюватись.

 «Я чесно не в курсі цього скандалу, оскільки наші журналісти в Україні не працюють і ми не маємо можливості отримувати звідти об'єктивну інформацію, на наш жаль, тому я не в курсі деталей цього скандалу, але звучить досить абсурдно», - сказав Пєсков.

Він наголосив, що вважає «абсурдною» інформацію про постачання контрабандою запчастин з Росії. «Звучить доволі абсурдно, але не можу нічого сказати однозначно, бо не маю інформації», - сказав він. При цьому він попросив розповісти деталі цього скандалу.

На уточнювальне запитання УНІАН, чи могла з Росії поставлятися контрабандою продукція подвійного призначення, на чому, згідно із журналістським розслідуванням заробляло оточення президента України, Пєсков сказав: «Ні, весь оборот продукції подвійного призначення перебуває під спеціальним контролем. Цей спеціальний контроль здійснюється з метою запобігання неконтрольованих пересувань цієї продукції, цього спеціального майна».

Він повторив, що не володіє деталями цієї історії.

Як повідомляв УНІАН, 25 лютого проект «Наші гроші з Денисом Бігусом» оприлюднив розслідування, в якому стверджується, що син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор нібито причетний до схем масштабного розкрадання бюджетних коштів в оборонному комплексі.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: