08.07.2019, 12:55

Кремль розгубився у пошуках відповіді Зеленському

У Кремлі розглянуть пропозицію президента України Володимира Зеленського про зустріч в Мінську разом з президентом Росії Володимиром Путіним за участі президентів США і Франції та прем'єра Британії Терези Мей і кацлера Німеччини Ангеліни Меркель.

Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, повідомляє російське видання ТАСС.

"Я поки що не готовий відповідати, це абсолютно новий формат. Потрібно зрозуміти, чи є перспективи у такої зустрічі, потрібно зрозуміти, що це за новий формат пропонується. Це нова ініціатива. Безумовно, вона буде розглянута, але поки що не можу дати якусь реакцію", - заявив Пєсков.

За його словами, США не є учасниками нормандського процесу і це ускладнює можливість проведення зустрічі такого формату.

"Як бути з мінськими домовленостями, під якими стоять підписи учасників нормандського процесу, але не стоять підписи ніяких представників США", - заявив прес-секретар.

Нагадаємо, 8 липня Зеленський запропонував зустрітися у Мінську і говорити безпосередньо з Путіним, президентом США Дональдом Трампом, прем'єром Великобританії Терезою Мей, канцлером ФРН Ангелою Меркель, президентом Франції Еммануелем Макроном.

Про це президент заявив у відповідь на ідею телеканалу NewsOne, який входить в медіа-групу кума Путіна Віктора Медведчука провести телеміст "Треба поговорити" з російському пропагандистським каналом "Росія 24".

Відзначимо, що Кремль підтримує ініціативу про проведення телемосту між російським і українським телеканалами. "Це ініціатива двох телеканалів, яку, з нашої точки зору, можна тільки вітати. Незважаючи на всі політико-дипломатичні турбулентності між двома країнами, власне, спілкування народів двох країн ніхто не відміняв, це спілкування і прямо, і опосередковано триває", - сказав Пєсков.

8 липня активісти зібралися під будівлею телеканалу "NewsOne", щоб протестувати проти запланованого телемосту з "Россией 24".

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олександр Данилюк заявив, що відомство напрацьовує рішення щодо планів російських пропагандистів провести телеміст "Треба поговорити" і закликав політиків припинити істерику.

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення заявила, що покарати канали та провайдерів за телеміст з РФ можна тільки після ефіру.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: