23.06.2018, 08:16

Справу Франка продовжують

У Відні журі визначило цьогорічних лауреатів міжнародної премії імені Івана Франка.

Оголошення номінантів відбулося в Інституті славістики. А сама церемонія нагородження відбудеться у Дрогобичі 27 серпня. Переможці отримають золоті відзнаки та грошові винагороди, пише Zaxid.net.

У номінації "За вагомі досягнення у галузі соціально-гуманітарних наук" лауреатом став доктор із Гельсінського університету Йоганнес Ремі. Його праця "Брати чи вороги: Український національний рух та Росія, з 1840-х до 1870-х років" набрала найбільшу кількість балів журі і була визнана найкращою, повідомили організатори премії.

Рецензент монографії, професор Неапольського університету ім. Фрідріха ІІ Сімоне Аттіліо Беллецца наголосив, що книга Ремі є дуже добре документованим дослідженням механізму цензури та репресій українського руху в царській імперії.

"Надзвичайно докладний і барвистий портрет еволюції українського національного руху та Україно-російських відносин у ХІХ столітті", – зазначив професор Беллецца.

У номінації "За вагомі досягнення у галузі україністики" перемогу здобула монографія "…І остання часть дороги. Іван Франко в 1908-1916 роках" авторства докторки філологічних наук Ярослави Мельник, яка працює в Українському католицькому університеті.

"Праця є дуже важливою для пізнання самого Франка і часу, який описується в книзі! Я наче опинився біля Івана Франка", – зазначив член журі Євген Бистрицький.

 

Фото: Міжнародного фонду Івана Франка

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: