24.11.2018, 13:47

Сьогодні твоє вікно не залишиться порожнім

До роковин Голодомору в Україні з’явився новий соціальний ролик про вшанування пам’яті жертв трагедії. Про це повідомила прес-служба Українського інституту національної пам’яті.

“Сьогодні твоє вікно не залишиться порожнім” - такою є головна ідея чергового ролика соціальної реклами до річниці Голодомору, знятого Young&Hungry Production за підтримки Міністерства інформаційної політики та за участі Українського інституту національної пам’яті і Центру досліджень визвольного руху”, - йдеться в повідомленні.

24 листопада Україна та світ вшановують пам’ять мільйонів жертв Голодомору 1932-33 років. По всій Україні пройдуть скорботні заходи, а о 16:00 розпочнеться загальнонаціональна хвилина мовчання із акцією “Запали свічку пам'яті”. Гасло національної інформаційної кампанії до 85 роковин Голодомору “Ми пам'ятаємо. Ми сильні”.

Загальнонаціональну традицію ставити запалену свічу у вікні своїх осель на знак ушанування виморених голодною смертю ініціював всесвітньовідомий історик, політолог, дослідник Голодомору Джеймс Мейс. Джеймс Мейс переїхав жити в Україну, де зокрема написав: “Я ж хочу запропонувати лише акт національної пам’яті, доступний кожному: визначити час, коли кожен член цієї нації, де майже кожна родина втратила когось із близьких, запалить у своєму вікні свічку в пам’ять про померлих”.

Нагадаємо, що 24 листопада о 14:30 біля Національного меморіалу жертв Голодомору розпочнеться панахида. Участь у заходах візьмуть Президент України, керівництво держави, високі гості із закордону, очільники українських церков, громадськість.

Український інститут національної пам’яті закликає медіа розмістити символ пам'яті – свічку або знак Голодомору – в ефірах, на сайтах та на шпальтах видань.

Укрінформ

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: