Влада Литовченко


24.09.2018, 12:16

Секрети Червоноградського замку

Коли точно з’явився Червоноградський замок, який знаходиться в урочищі Червоне поблизу села Нирків Заліщицького району на Тернопіллі, – невідомо.

Коли точно з’явився Червоноградський замок, який знаходиться в урочищі Червоне поблизу села Нирків Заліщицького району на Тернопіллі, – невідомо. Вперше про нього згадують ще як про дерев’яний замок у 14 столітті. Розміщений він посеред урочища на підвищенні.

Розповідають, ніби колись довкола замку все було заповнене водою ріки Джурин. Монголо-татари, які хотіли захопити фортецю, прорили тунель і по ньому спустили воду та захопили твердиню. А на місці впадання річки в колишній природний оборонний рів утворився величний водоспад.

Після того, як в оборонній споруді більше не стало потреби, польський князь Понінський, новий власник Червоногорода, у 19 столітті перебудував його на розкішний палац, а навкруги облаштував красивий парк. Значних руйнувать споруда зазнала під час Першої та Другої світових воєн. Зараз від замку залишилися дві вежі, одна з них напівзруйнована, та залишки стін.

Фото автора

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: