Олег Пономар

політичний оглядач


29.09.2018, 21:36

Сага про Кавано

Сага про Бретта Кавано є кращою ніж будь який суботній ліричний пост, бо це діалектика нашого життя та Колеса Історії онлайн, ми всі за нею спостерігаємо та беремо участь, намагаючись передбачити а що буде далі.

Сага про Бретта Кавано є кращою ніж будь який суботній ліричний пост, бо це діалектика нашого життя та Колеса Історії онлайн, ми всі за нею спостерігаємо та беремо участь, намагаючись передбачити а що буде далі. Так ось, мій оптимізм вкотре виявився небезпідставним, і Трамп зазнав важливою проміжної поразки. Отже.

Спочатку за затвердження на пожиттєво кандидатури Кавано суддею Верховного Суду голосував юридичний комітет Сенату. Тут все було передбачувано: всі 11 республіканців проголосували за, всі 10 демократів — проти. Після цього (планувалось на вівторок) мало відбутись голосування всього Сенату, де у республіканців є 51, а в демократів — 49 голосів. Але.

Сенатор-республіканець Флейк (який голосував серед тих 11) виставив наступну вимогу — він не підтримає Кавано у Сенаті, якщо Трамп не зобов'яже ФБР провести розслідування звинувачень проти Кавано (ФБР не може це зробити самостійно без вказівки президента).

Що має зробити Трамп? Через те, що Флейк більше не голосуватиме за у Сенаті (якщо Трамп не зобов'яже ФБР), Кавано пролітає, і це є поразкою Трампа. Тому Трамп (проти своєї волі, але це зберігає для нього надію) зобов'язує ФБР провести розслідуване щодо Кавано перед голосуванням стосовно Кавано у Сенаті. Але Трамп все одно спробував хоч якось обмежити розслідування — у часі (тиждень) та в обсязі (лише справа Крістін Форд).

Але це вже неважливо. Якщо ФБР розпочало розслідування — значить справи у Кавано є кепськими. ФБР може й не обмежитися тижнем. ФБР може розслідувати всі три справи (звинувачення від трьох жінок) проти Кавано. ФБР може звинуватити Кавано у брехні під присягою в Сенаті у четвер, якщо зловити його на цьому.

У підсумку ми маємо: поразка Трампа й республіканців; перемога здорового глузду; перемога людей, які вірять у добро та справедливість; перемога Америки.

Фото автора

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: