• Головна
  • Новини
  • Садовий опустив "Самопоміч" до рівня політичних аутсайдерів, - політолог

05.03.2019, 08:26

Садовий опустив "Самопоміч" до рівня політичних аутсайдерів, - політолог

Відмова лідера партії "Самопоміч" Андрія Садового брати участь в президентських виборах поставила цю партію і її фракцію в парламенті в скрутне становище, обмеживши її політичний потенціал і створивши реальні проблеми для її політичного майбутнього.

Про це у ФБ написав політолог Віктор Небоженко: "Лідер партії «Самопоміч», мер Львова, політик-мільйонер Садовий не послухав публічної "поради" маленького Ісуса Христа  - сміливо йти на вибори - і припинив боротьбу за пост президента. Садовий вчасно вийшов з виборчої кампанії кандидата в президенти, яку він провалив. Він так і не знайшов свій «ядерний електорат» і фактори потенційного зростання свого рейтингу.

І хоча свій несподіваний видхід з президентських перегонів Садовий намагається подати, як благородний жест львівського політика-бізнесмена задля майбутнього демократичного об'єднання, першими від його рішення постраждала його ж партія «Самопоміч, яка пропустить важливу для будь-якої політичної сили подію - участь у виборах президента країни.

У цьому разі вона опускається до групи політичних аутсайдерів, типу БПП і Народного фронту. Їх рейтинги дають їм можливість брати участь лише у виборах мерів середніх міст України, але не на загальнонаціональній арені. Справа дійшла до того, що кандидату в президенти Порошенку довелося відмовитися від послуг партій-двійників, своїх політичних партнерів - Народного фронту і БПП, щоб не понижувати і без того слабкий свій рейтинг.

Що стосується «Самопомочі», то відмова її лідера Садового брати участь в президентських виборах поставила партію і фракцію в скрутне становище, обмеживши її політичний потенціал і створивши реальні проблеми для її політичного майбутнього. Мало того, що фракція «Самопоміч» у Верховній Раді так і не зуміла знайти свою політичну гру, так от тепер і її лідер відмовляється доводити свою політичну вагу і перспективність участю в президентських виборах.

Зате Садовій вміло схитрував і, йдучи геть з виборчої кампанії, він «подарував» похмурому Гриценкові неіснуючі 10% міфічного електорату, який дозволить нібито прорватися до другого туру виборів. А після президентських виборів у Садового буде привід критикувати результати боротьби Гриценка, мовляв, той так і не зумів скористатися його «царським подарунком». Тому він, Гриценко, буде не гідний очолити парламентський список "єдиних демократичних сил» восени 2019 року.

А наразі - за час до початку парламентських виборів - «Самопоміч» повинна вирішити, що їй далі робити. Або міняти лідера, або змінюватися самій партії - шукати нову стратегію і тактику виживання для цієї політичної сили".

Фото ЕВА
  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: