• Головна
  • Новини
  • Ріст злочинності в країні – наслідок провальної реформи МВС

Михайло Цимбалюк

політик

Народний депутат України, генерал-лейтенант міліції, доктор юридичних наук, професор, Заслужений юрист України


06.07.2018, 18:08

Ріст злочинності в країні – наслідок провальної реформи МВС

Чи не щодня на Донбасі від рук російських найманців гине український військовий.

Сумна статистика, яку нам озвучують у військовому командуванні, це не сухі цифри, а життєві долі, втрачені покоління. І щонайприкріше –втрачаємо людей ми й тут, у тилу, оскільки маємо неоголошену війну зі злочинним світом.

…Напередодні у Києві цинічно розстріляли підполковника, працівника департаменту оперативно-технічних заходів Національної поліції України. Попри те, що правоохоронці розглядають декілька версій вбивства поліцейського, все ж хочу наголосити на тому, що органи МВС не в повній мірі захищені від тих, хто бажає їм за ті чи інші рішення, помсти.

Невже у владних кабінетах керівників поліції забули про обов’язкову умову роботи своїх підлеглих – це постійний їхній захист, а тим більше працівників оперативної служби. На жаль, змушений констатувати той факт, що структура оперативників зруйнована, адже вона мала би бути законспірованою, до її лав, очевидно, міг потрапити не кожен… А те, що правоохоронці гинуть - свідчення того, що не все гаразд у цій структурі. Тим більше, в мене виникають питання і до професійності розслідування вбивства у Києві, бо помилки були вже при огляді місця події.

Висловлюю щирі співчуття родині загиблого поліцейського і переконаний, що найкращим співчуттям збоку правоохоронців буде оперативне і незаангажоване розкриття цього злочину.

Те, що в країні стало небезпечно підтверджує і факт вибуху автомобіля місцевого підприємця у Харкові.  Ці дві події відбулися впродовж однієї доби і саме це надає ще більшого трагізму й навертає на думку, що нібито повертаються «буремні 90-ті», коли панувало беззаконня, а щоб уникнути певних проблем люди вдавалися цинічно до вбивства.

Навіть попри те, що у Нацполіції звітують про зниження злочинності, українці насправді по факту бачать зовсім іншу картину. Через бездіяльність правоохоронців люди просто не звертаються до них за допомогою. Бо реалії життя інші – суспільство не може розраховувати на захист своєї держави, а вимушене самостійно шукати шляхи як себе вберегти – особливо це стосується активних представників громадськості, політиків, підприємців. Нині ніхто з них не може бути в безпеці. Невже це результат реформи органів МВС, невже це те, до чого нас хотіли привести горе-реформатори з-за кордону.  В реформуванні органів МВС необхідно враховувати передовсім українські реалії, а вже потім вдаватися до конкретних дій, адже обов’язок держави захищати своїх Громадян і не допускати подібних злочинів.

Фото: from-ua.com

  • ,
  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: