• Головна
  • Новини
  • Реогранізація школи з порушенням всіх можливих процедур

Сергій Жадан

письменник


18.09.2018, 12:41

Реогранізація школи з порушенням всіх можливих процедур

Всі ми виступаємо за реформу системи освіти й працюємо на позитивні зміни. Але наскільки популярними та зрозумілими можуть бути реформи, що проводяться з порушеннями процедури та цілковитим ігноруванням думки громадян?

Шановний пане прем'єр-міністре Володимир Гройсман,
шановна пані міністерко Лілія Гриневич. 

До мене звернулись земляки з Луганщини. Їхню сільську школу (мою рідну, до речі, в якій я закінчував вісім класів), реорганізовують. Діти мають тепер навчатись у сусідній школі, що знаходиться за 17 км. Реорганізовують, як можна зрозуміти з їхнього листа, з порушеннями процедури, попередивши батьків та вчителів про реорганзіацію за два дні до початку навчального року й цілком проігнорувавши їхню думку. Але важливо навіть не це - важливо, що займаючись реорганізацією, ніхто, ясна річ, не подбав про дорогу до сусідньої школи, себто, про безпеку та комфорт дітей. Наш Благодійний фонд допомагає цій школі. Минулого року разом із ними ми святкували ювілей цього навчального закладу. Збиралися допомагати їм і надалі. Але прокласти 17 км. асфальтового покриття для волонтерів трішки складно.

Виникає таке питання: всі ми виступаємо за реформу системи освіти, всі ми підтримуємо Нову Українську Школу й працюємо на позитивні зміни. Але наскільки популярними та зрозумілими можуть бути реформи, що проводяться з порушеннями процедури та цілковитим ігноруванням думки громадян? Реформи ж робляться для них, а не для звітності, вірно?

Дякую за увагу.

Фото автора

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: