05.08.2018, 14:53

Практикувати мистецтво здорового буття

Шукаючи у собі сили, щоб далі відчувати позитивні емоції після щоденних клопотів, вони знаходять себе у філософії східних цивілізацій.

Хто ще не помітив, як спільнота Львова стрімголов підхопила культуру здорових цінностей тіла і розуму Сходу через мембрану Заходу?

Одні представники соціуму спотикаються об моду, копіюючи поведінку впливових особистостей. Інші віднайшли в мистецтві здорового буття рясну втіху без наміру бути в тренді.

Журналіст WN поспілкувався з молодими людьми, які цінують мистецтво і демонструють, що світ насправді повен магії і чудесних людей.

Дедалі більше людей змінили індикатори корисного. За якийсь час таких осіб, які демонструють своє тіло на фото у спортзалі, почали вважати фальшивими, а акценти змістилися до спокійніших занять, які навчають концентрації на досягненні мети. Люди, з якими вдалося поспілкуватися, займаються зокрема йогою, медитують, стараються харчуватися корисним та, скажемо, використовують мистецтво для медитативних намірів – фотографування, музика, художня діяльність та написання текстів. Хтось практикує все потроху, або "навпіл по вертикалі", а хтось синтезує в собі усю культуру корисного, розмішуючи це своїм видом прекрасного.

Нині вони організували у Львові інтерактивну виставку "ART Portal", де представлений увесь синтез мистецтв здорового буття. Через медитативну музику та картини, де зображені портали, чисте повітря та зелений куточок, світло і тінь, корисну їжу і спокій вони відтворили новий вид заспокійливого для людства.

"Наше джерело, наш портал — тут, – каже співорганізаторка інтерактивної виставки Ірина Щепна. – Коли йдеш і тобі не червоне, а зелене [світло], то ти знаєш, що це правильний шлях. Навіть організовуючи цей захід... І немає значення, скільки років ти займаєшся йогою, як давно ти вегетаріанець. Тут можна віднайти естетику свободи. Коли дуже важко її досягнути кожен застосовує різні методи. Я, наприклад, досягаю її через тексти. Це спонтанне мистецтво, бо воно живе. Бо є мурахи по шкірі, і це показник".

Художник, твори якого тут представлені, ділиться своїм досвідом наповнення життя позитивною динамікою. "Можна же жити легше попри будь-які буремні часи. Я придумав собі, що все непогано. І тоді воно буде притягуватися. Почав пошуки найпростішого виду мистецтва і знайшов його в порталах, – мовив Олександр Зиков. – Їх відмальовують ідеальними колами – це найзрозуміліша форма в природі, космосі. Є кольоровий спектр, а там далі собі в уяві домалювуй все, що хочеш. Перехід кольорів сам домалює ті образи, які є в нас на душі. В основному, тут зображені портали без тягарів. Це чисте відображення емоцій, яке виникає під час перегляду порталу – chill, culm. Саме тут і зараз відбувається порталізація простору".

Не тільки картинами створювали атмосферу заходу, а й за допомогою звуків глюкофону. Це такий перкусійний інструмент, який відносять до тональних барабанів. Схожим на нього за тональністю й характеристиками є швейцарський ханг.

Після бесіди зі співорганізаторами оглядаю експозиції арт-простору. Помічаю, що дуже багатьом людям тут цікаво насправді. Це й не дивно, бо зараз дуже популярний синтез мистецтв. Усім цікаво, коли поєднують різні сфери життя. Коли є їжа, хендмейд, культура йоги, — тоді й виникає синтез мистецтв.

"Взагалі, ми всі дуже любимо живих людей. Приходять люди і бачать, що є щось дійсно живе. Тут є за що вхопитись, бо я сюди прийшов... У кожного є портали – коли людина знаходить себе. Це звично, що аудиторія шукає себе. І кожен, хто приходить сюди, тут себе знаходить. Сьогодні в нього може бути ось такий портал, а завтра інший. Сьогодні ти палаєш у вогні, та завтра вже злітаєш, як Фенікс над тим усім... Портал це відображення внутрішнього стану. Про це можна писати, говорити, малювати...", – коментує Ірина.

Текст Віталія Кудирка (WN)

Фото Віталія Кудирка та організаторів

  • ,
  • ,
  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: