• Головна
  • Новини
  • Північний потік-2 розкритикували за можливе "посилення російського впливу"

14.05.2018, 01:58

Північний потік-2 розкритикували за можливе "посилення російського впливу"

Проект газопроводу також критикує єврокомісар з питань конкуренції Маргрете Вестагер.

Новий посол Сполучених Штатів Америки в Німеччині Річард Гренелл застеріг від "посилення російського впливу" на Німеччину та Європу через будівництво газопроводу "Північний потік-2".

Як повідомляє Deutsche Welle, відповідну заяву він зробив в інтерв'ю виданням медіагрупи Funke.

"Ми дуже занепокоєні через проект газопроводу", - зазначив дипломат. За словами Гренелла, США тісно співпрацюють з європейцями, які також занепокоєні через будівництво газопроводу. Нинішню стратегію газопроводу дипломат позначив як "дуже проблемну".

Зазначається, що єврокомісар з питань конкуренції Маргрете Вестагер також критикує проект "Північного потоку-2". За її словами, газопровід не відповідає європейським інтересам. "Ми маємо спільну стратегію – отримувати нашу енергію з різних джерел і робити нас не настільки сильно залежними від Росії", – наголосила Вестагер. За її словами, будівництво газопроводу не в інтересах ЄС не лише з міркувань захисту клімату, а й безпеки.

Як повідомлялося раніше, у Німеччині екологічне об'єднання Nabu вимагає судового рішення, щоб не допустити запланованого на 15 травня початку будівництва газопроводу "Північний потік-2" на ділянці в Грайфсвальдській затоці.

Проект «Північний потік-2» передбачає будівництво і роботу двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини.

Новий трубопровід планується побудувати поряд з уже існуючим «Північним потоком-1». Будівництво газопроводу має початися в 2018 році і завершитися до кінця 2019 року. Однією з найбільш зацікавлених у будівництві "Північного потоку-2" країн є Німеччина, оскільки цей проект значно збільшує обсяг транзиту російського газу через її інфраструктуру. На початку травня саме у цій країні розпочалися перші роботи з укладання обхідного газопроводу.

 

Фото: Reuters

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: