22.02.2022, 13:47

Німеччина зупиняє сертифікацію «Північного потоку-2»

Канцлер Німеччини Олаф Шольц під час зустрічі з президентом Ірландії Міхалом Мартіним заявив про зупинку сертифікації російського газопроводу "Північний потік-2".

Трансляція виступу канцлера Німеччини розміщена на сайті німецького видання Der Spiegel, передають Букви.

Сьогодні канцлер Німеччини зустрівся з прем’єр-міністром Ірландії задля обговорення ситуації, яка розгорнулася довкола України та визнання 21 лютого Росією незалежності ОРДЛО.

Він розповів про підготовку санкцій задля стримання агресії РФ, зокрема – про зупинку сертифікації газопроводу. заявив, що подав відповідний указ міністерству економіки Німеччини.

“Сьогодні я попросив федеральне міністерство економіки відкликати у Федерального мережевого агентства доповідь із забезпечення енергобезпеки. Це звучить як технічний момент, але це необхідний крок, щоб тепер не могла відбутися сертифікація газопроводу. Без цієї сертифікації “Північний потік-2″ не може бути запущений”, – наголосив Олаф Шольц.

Він додав, що зараз потрібно переоцінити ситуацію і “врахувати всі питання, які нас хвилюють”. Олаф Шольц стверджує, що зараз Європа стоїть перед загрозою початку серйозної, повномасштабної війни – вперше з часів Другої світової війни. І завдання Німеччини зробити свій внесок у покарання Росії за їх вчорашні дії, аби “не допустити цієї катастрофи”.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: