13.06.2018, 07:37

Нежирна статистика української свинини

За січень-травень українські трейдери вивезли 0,92 тис. тонн свинини.

Це в 3,4 рази менше, ніж за відповідний період минулого року, повідомляє прес-служба асоціації "Свинарі України" за даними митної статистики Державної фіскальної служби України.

"Трикратно скоротилися не тільки обсяги експорту свинини, а й дохід валютної виручки в Україну за рахунок таких операцій. Так, якщо зовнішня торгівля свинини за п’ять місяців 2017-го дозволила трейдерам отримати 6,31 млн дол. США виручки за поставлену за кордон свинину, то цьогоріч Україна заробила лише 2,13 млн дол. США", — уточнює аналітик АСУ Олександра Бондарська.

За період з початку року завезли 5,2 тис. т м’яса свиней проти 1,9 тис. т за відповідний період 2017-го. Витрати на імпорт збільшилися більш ніж 3,5 рази, адже збільшилися як середня ціна за кілограм завезеної продукції, так і суттєво урізноманітнилася товарна структура імпорту.

"Якщо у першій половині 2017-го імпорт лопаток та окостів не здійснювався, то цьогоріч ці елементи завозили як замороженими, так і охолодженими. Крім цього, досить активно цієї весни імпортували свіжі та охолоджені свинячі півтуші з Польщі, Нідерландів та Бельгії. Середня ціна закупівлі цієї товарної позиції незалежно від країни походження упродовж березня-травня стала втримуватися на позначці 1,6 дол. США/кг. Тож літній сезон 2018-го Україна розпочала з від’ємним зовнішньоторговим сальдо, оскільки витрати на імпорт свинини на 7,3 млн дол. США перевищили надходження валюти за експортні поставки цієї продукції", — наголосили у профільній асоціації.

 

Фото з відкритих джерел

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: