18.07.2018, 11:42

Не буде хлору - буде штраф

Єдиний в Україні виробник рідкого хлору «Дніпроазот» ризикує бути оштрафованим через відмову продавати хлор, необхідний для знезараження питної води.

Про це повідомила прес-служба Антимонопольного комітету України (АМКУ). 

«Часткова або повна відмова суб’єкта господарювання, який займає монопольне становище на ринку, від реалізації товару за відсутності альтернативних джерел реалізації визнається зловживанням монопольним становищем», – констатували в Антимонопольному комітеті й додали, що це порушення тягне накладення штрафу до 10% доходу (виручки) від реалізації продукції за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.

Крім того, АМКУ отримав від «Дніпроазоту» звернення щодо висновку про можливість зміни ціни на рідкий хлор.

«Комітет відповідно до своїх повноважень і завдань, визначених законодавством, не є ціновим регулятором, не встановлює та не надає висновки про економічну обґрунтованість цін на товари», – наголошується у повідомленні.

Там зазначили, що ціни на хлор рідкий є вільними цінами, які самостійно встановлюються і на які відсутнє державне регулювання.

«Отже, якщо “Дніпроазот” впевнений в обґрунтованості підвищення ціни на власну продукцію – жоден чинний нормативно-правовий акт не забороняє такі дії», – додали в комітеті.

Нагадаємо, що 15 червня «Дніпроазот» припинив свою роботу у зв'язку зі збитковістю. Підприємство було виробником і постачальником рідкого хлору й соляної кислоти, які необхідні для очищення води.

17 липня прес-служба «Дніпроазоту» повідомила, що підприємство готове відновити роботу, якщо АМКУ дозволить йому підвищити ціну на рідкий хлор до середньоринкової. На підприємстві пояснили, що через подорожчання енергоресурсів виробництво рідкого хлору для нього є невигідним.

Фото: Еспресо

  • ,
  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: