13.07.2018, 20:12

Наступ на гібридну війну РФ художнім словом

У Львові зібралися, аби поговорити про українську новітню військову літературу.

Як вважають учасники дискусії, такі книжки, які презентували присутні автори, мають бути "наріжним каменем в інформаційній війні". Серед них, зокрема, "Захисники України" та інші військово-патріотичні посібники Сергія Хараху, "Довідник молодшого командира" співавтором та натхненником якої є присутній Руслан Борта, фронтові повість "Скепсис" Григорія Обертайла (справжнє ім'я — Володимир Бруньковський), а також "Прагнення волі" військового капелана Ореста Сала.

Коли твори військовослужбовців виходять частіше на публічні майданчики, то про переживання військових капеланів, які виливаються у літературу, говорять рідше. Як пояснює отець Орест Сало, особистим почуттям після військової служби на Донбасі люди рідко дають волю, бо завжди присутній страх, що цього не зрозуміють ті, хто живе у мирі.

Типово для багатьох військових є спонтанність рішення піти у наступ задля допомоги своїм побратимам. Всі інші обставини - суто індивідуальні.

"Ця книга ("Прагнення волі" — ред.) — це мій щоденник... Я в своїй книзі писав про правдиві події не приховуючи нічого. Я це писав, бо це моя особиста тайна сповіді... Тема військового капеланства для мене була досить непередбачувана. З 2001 року я перебував у монастирі на Тернопільщині і аж ніяк не думав, що моє життя поєднуається колись із таким служінням. Попередньо я проходив військову службу як призовник, але ніколи не думав, що повернуся туди у цій ролі. Коли почався збройних і конфлікт на сході України я не міг витерпіти і почав пошуки, як там допомогти військовим і священникам", — зауважив Орест Сало.

 

Текст і фото WN

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: