• Головна
  • Новини
  • Нападникам на журналістів "Стоп корупції" загрожує до 7 років

27.01.2019, 19:24

Нападникам на журналістів "Стоп корупції" загрожує до 7 років

Голосіївський районний суд Києва обрав запобіжний захід підозрюваним у нападі на активістів порталу "Стоп корупція", - повідомляє відділ комунікації Національної поліції Києва.

Семеро підозрюваних на час досудового слідства перебуватимуть під нічним домашнім арештом, з 21:00 години вечора до 7:00 години ранку, - пише Дзеркало тижня.

Їм інкримінована ч. 2 статті 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від семи до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Зазначимо, затримані називалися "охоронцями" об'єкту по вулиці Промисловій, 4, який ймовірно займається незаконним видобутком корисних копалин у промисловій зоні на Видубичах. 

За даними журналістів, об'єкт повинен був припинити незаконну діяльність після того, як Київрада розірвала договір оренди з підприємцями ТОВ "Мостобуд". Однак точка продовжує працювати і вивозити пісок з території.

Під  час розслідування діяльності підприємства активісти зазнали нападу охоронців. Правоохоронці під час обшуку підозрюваних вилучили у них травматичні пістолети і патрони.

У грудні минулого року до журналістів п'ять разів застосували силу, зокрема в Києві, Полтавській, Донецькій, Дніпропетровській областях і в Одесі. Найжорстокішим став напад на журналіста інформаційного агентства "Правда ТУТ" Віталія Коваленка в Кривому Розі. Чоловікові зламали обидві ноги і вкрали сумку, в якій були матеріали журналістського розслідування.

Загалом у 2018 році було зафіксовано 64 випадки застосування сили до працівників ЗМІ.

На фото - розбите авто журналістів.

 

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: