27.05.2018, 23:05

На марші у Берліні зустрілися два категоричних табори

27 травня на вулицях Берліна зібралися одночасно прихильники і противники ультраправої патрії "Альтернатива для Німеччини" (AfD).

Учасники ходи під назвою "Майбутнє Німеччини" пройшли від центрального залізничного вокзалу в напрямку Бранденбурзьких воріт. Правопорядок в ході акцій забезпечують близько двох тисяч поліцейських, пише DPA, передає Європейська правда.

Одночасно в місті під гаслом "Стоп ненависті" проходять акції лівих організацій, ЛГБТ і противників расизму. Противники AfD засвистували опонентів.

"Альтернатива для Німеччини" виступає проти прийому біженців з мусульманських країн.

Аннегрет Крамп-Карренбауер, генеральний секретар Християнсько-Демократичної партії (ХДС), очолюваної канцлером Ангелою Меркель, розкритикувала ультраправих AfD.

"AfD несе антисемітизм в парламент. Старі нацисти, неонацисти і праві популісти. Вони не сприймають людей, як гідних, як особистостей. Ці люди – загроза для єврейської культури в Німеччині", – заявила вона.

Співголова "Альтернатива для Німеччини" Йорґ Мойтен швидко відповів, що це саме ХДС загрожує єврейській громаді в Німеччині, оскільки він дає можливість багатьом мусульманським мігрантам, деякі з яких скоюють антисемітські випади.

 

Фото Twitter

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: