13.08.2018, 20:50

МАУ почало виплачувати компенсації

Компанія "Міжнародні авіалінії України" відшкодувала пасажирам рейсу Мюнхен-Київ, яких 19 липня не пустили на борт літака, сімсот п’ятдесят євро та 30 тисяч гривень депозиту для польотів.

Про це Громадському радіо повідомив один з потерпілих пасажирів Микола Скавронський.

"МАУ запропонували мені певний депозит у розмірі 30 тисяч гривень, які я і члени моєї родини зможуть пізніше використовувати для польотів. Тому квитки для наступної подорожі будемо купувати з цього депозита. Я вважаю, що за три роки зможу вибрати цю суму. Вона є адекватною. Депозит діє три роки. Що ж стосується сімсот п’ятдесяти євро по двісті п’ятдесят євро на людину, то це мені авіакомпанія мала відшкодувати за законом у будь-якому випадку за те, що відбулося. Навіть, якщо б усе було адекватно в Мюнхенському аеропорту. А так вони виплатили сімсот п’ятдесят євро плюс ось ця компенсація у вигляді депозиту. Це відшкодування за заподіяну моральну шкоду", - пояснив він.

Скавронський також розповів, що хотів мати офіційні документи, тому комунікувати з МАУ вирішив через Укрпошту, листи надсилав з повідомленням про вручення. В них він описував свої пропозиції і претензії, побажання щодо компенсації, а у відповідь отримував пропозиції від МАУ. В такий спосіб сторони дійшли згоди.

Він уточнив, що МАУ перерахувала 750 євро в гривневому еквіваленті на його депозитний рахунок. Скавронський також зазначив, що консультувався з адвокатами під час переписки з авіалініями.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: