21.06.2018, 16:24

Львів‘яни матимуть шанс не жити серед піску?

У Львові на зміну піскосуміші можуть прийти сучасні реагенти.

Запропоновані реагенти є безпечними для навколишнього середовища та взуття перехожих.

Для того, щоб відмовитися від посипання доріг і вулиць Львова у зимовий період піскосумішшю і перейти на реагенти, потрібно 405 млн грн. Наразі у міській раді пропонують використовувати реагенти у вигляді експерименту у Галицькому районі.

Про це сьогодні, 21 червня, йшлося під час сесії Львівської міської ради, передає кореспондент WN.

12 квітня до Міськради зареєстрували електронну петицію "Ні піскосуміші!", таким чином запропонувавши запровадити цивілізовані методи утримання вулиць у зимовий період.

Уже 16 квітня вона зібрала необхідні 500 підписів і таким чином побила рекорд за швидкістю збору підписів.

У Львові в зимовий період цього року використали 36 тонн піскосуміші. Це, на думку директорки департаменту житлового господарства та інфраструктури Ірини Маруняк, надзвичайно велика цифра. Відповідно, аби згодом прибрати такий великий об’єм піскосуміші потрібно багато людських зусиль.

Відтак у міськраді підрахували, скільки ж коштів потрібно для того, щоб відмовитися від піскосуміші для посипання вулиць і доріг у зимовий період і перейти на реагенти.

На купівлю реагентів потрібно 405 млн грн, тоді як на придбання солі на рік витрачають 194 млн грн, піско-соляної суміші – 199 млн грн, щебню – 23 млн грн.

На прибирання й утримання вулиць, доріг Львова цього року передбачили 151 млн грн, втім, для того, щоб перейти на реагенти вже наступного року, цю суму потрібно буде збільшити орієнтовно вдвічі. Тому наразі у міській раді пропонують перейти на реагенти лише у Галицькому районі Львова.

Також Ірина Маруняк зауважила, що окрім переходу на реагенти, Львову потрібна нова техніка для очищення вулиць і доріг.

"50% нашої техніки є старою. У нас є техніка, вироблена ще наприкінці 80-х років. На наступний рік нам потрібно купити мінімум 7 піскорозкидувачів, 4 навантажувачі, 4 міні-навантажувачі. Разом на це все потрібно 36,2 млн грн. Також окремо варто розглянути придбання техніки для очистки доріг і вулиць у весняний період, зокрема порохотягів. Сьогодні ми маємо лише три порохотяги, якими користуються по черзі всі райони, а треба кожному району мати свої", – зазначила Ірина Маруняк.

 

Текст: WN
Фото: Zaxid.net

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: