Олег Пономар

політичний оглядач


16.09.2018, 12:32

Короткі підсумки

Я занурився в тему Манафорта та Рашаґейту на кілька днів і не згадав про інші важливі новини, про які ви, звичайно, вже знаєте. Тож для системності нашої хронології цю прогалину треба заповнити. Отже.

Я занурився в тему Манафорта та Рашаґейту на кілька днів і не згадав про інші важливі новини, про які ви, звичайно, вже знаєте. Тож для системності нашої хронології цю прогалину треба заповнити. Отже.

• Україна й Евросоюз підписали угоду про залучення коштів четвертої програми макрофінансової допомоги обсягом €1,000,000,000. Важливим є те, що ці гроші надаються Україні практично безкоштовно, але їх ставлять у залежність від реалізації важливих структурних реформ.

• Апеляційний суд Англії відправив на новий розгляд ухвалу щодо позову про стягнення з України на користь Московії "боргу Януковича" обсягом $3,000,000,000. У постанові вказано, що суд першої інстанції помилково відмовився розглядати аргументи української сторони. Таким чином цю справу тепер слухатимуть за повною процедурою, а це — роки й роки.

• У Великій Британії заморозили акції газогону Nord Stream 1. Це зроблено в рамках примусового стягнення боргу "Газпрому" перед "Нафтогазом" обсягом $2,600,000,000 на виконання ухвали Стокгольмського арбітражного суду.

• Україна може отримати від США більше зброї. Про це у Києві заявив Курт Волкер, спецпредставник держдепартаменту США у справах України. Нам треба посилити авіацію, флот і ППО (О.П.)

• До України прилетіли два екзархи Константинополя у питаннях автокефалії УПЦ (один — зі США, інший — з Канади).

• В Києві доволі успішно проходять перемовини уряду з МВФ.

• Генеральний прокурор України анонсував нові запити стосовно скасування депутатської недоторканості.

Дороги будуються, нові заводи відкриваються, каштани падають, погода тішить. Настрій гарний.

Я зауважив, що у таборі тих, хто вірить у позитивний результат 2019 року, вже набагато більше впевненості. Навіть з'являються смак і драйв. У протилежному таборі навпаки — елементи розгубленості, паніки та приреченості. Дії є несистемними та хаотичними. Немає віри у результат. Чудовий тренд. Все буде добре.

Фото з відкритих джерел

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: