21.08.2018, 16:25

Інноваційна Львівщина: кооперація без туалетів?

Що доброго навчилася влада і чиновники в краї - це планувати, писати стратегії та звітувати намірами. Добрими, звісно, намірами. Суто добрими.

Про все і про нічого: сьогодні, 21 серпня  у Львові  обговорювали проект плану заходів реалізації стратегії Львівщини до 2020 року.
 
Основний акцент - на інноваціях. Планують і розвиток промисловості, залучення інвестицій та детінізацію бізнесу. Останнє, кажуть, можна здійснити тільки шляхом переконання. Мовляв, в Україні закрався стереотип, що в державі велике податкове навантаження.
Та чи це дійсно стереотип, судячи з кількості розчарованих підприємців малого бізнесу, які полишили свою справу в Україні, шукаючи кращого життя закордоном?
Абстрактне поняття "якість життя" в ЛОДА називають стратегічною ціллю на наступні два роки. У області, мовляв, має покращитись інфраструктура шляхом розвитку освіти, охорони здоров'я, спорту та житлово-комунального господарства.
 
Що ж тоді робитимемо з українським селом, яке прогресивно занепадає?
Про розвиток на селі дбатимуть завдяки створенню кооперативів. Та чи не повертаємось ми, таким чином, до радянських норм праці на селі, функціонуванням так званих, старих добрих "колгоспів"?
Та, очевидно, наступними роками нам все ж не обійтись без "простягнутої руки": за словами директора департаменту економічної політики Львівської ОДА Романа Филипіва, в основу "відкритих кордонів" закладають залучення коштів міжнародно-технічної допомоги та співпрацю з міжнародними донорськими організаціями.  
Він стверджує, що найперспективніші галузі для інвестування в область у 2019-2020 роках – бізнес-сервіси, альтернативна енергетика, АПК, харчова індустрія та інфраструктура.
 
Відтак, "пропагуючи туристичний продукт" на туризмі планують і виживати?
Адже, дуже хвалились і успіхами області в туризмі. Та коли під час громадського обговорення, один із туристичних гідів Львівщини запитав про елементарне: причину відсутності туалетів на території найпопулярніших туристичних об'єктів області - стародавніх замків, Олег Синютка, Голова Львівської ОДА конкретної відповіді дати не зміг, лиш віджартувався анекдотом про ведмедя, який став сніданком туриста.     
Таким чином, і про ведмедів та решту природи, як виглядає, в коридорах на Винниченка не забувають. Головне, щоби у Карпатах лишився бодай якийсь запас лісу, а не лише безперспективний сухостій...
 
 
Текст і фото: WN
  • ,
  • ,
  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    На кордоні з Угорщиною затримали мікроавтобус, у якому 17 чоловіків

    Коментар

    Блоги

    Василь Чорний

    Громади Волині в умовах воєнного стану

    Мирослав Дністрянський

    ПРО МОВУ НАУКИ Й УКРАЇНСЬКІ НАУКОВІ ВИДАННЯ

    Василь Чорний

    Студентам Львівського та Чернівецького університетів розповіли про роботу присяжних

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: