• Головна
  • Новини
  • Григорій Козловський дав гарантію Андрію Білому, що той сяде. Відео

08.11.2018, 10:49

Григорій Козловський дав гарантію Андрію Білому, що той сяде. Відео

Заступнику директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Андрію Білому дали гарантію, що він сяде.

Таку обіцянку склав секретар комісії фінансів та планування бюджету Львівської міської ради Григорій Козловський.

Сталось це учора, 7 листопада, під час засідання названої комісії.

Спровокував таку обіцянку сам Андрій Білий, який під час загалом професійної дискусії поставив провокативне питання Григорію Козловському і одночасно скерував на нього телефон. Мовляв, фільмую відповідь. Таку поведінку чиновника депутат розцінив як образу.

Відео скандалу оприлюднив інший член комісії, депутат Валерій Веремчук.

 Спершу подаємо опис за Веремчуком: « Напевно, чиновники вирішили, що я жартував, коли говорив, що разом із колегами не будемо погоджувати жодних коштів на лізинги, статутні капітали комунальних підприємств без детальної інформації, куди пішли виділені раніше мільйони, на що планують потратити нові фінансові надходження з бюджету. Доказ – засідання нинішньої бюджетної комісії. Пан Білий прийшов по чергові 23 млн грн для АТП-1. На лізинг. При цьому не вважав за потрібне пояснити, навіщо потрібні ці гроші, якщо кошти на лізингові платежі за нові автобуси вже виділялися. Понад те, на комісію і досі не подали для ознайомлення уже давно підписаний сам договір лізингу. Жоден депутат комісії не бачив цього документа. Чим усе закінчилося – на відео трансляції комісії (15-25 хвилини)».

А закінчилось так. Члени комісії вже було завершили питання про АТП-1. Настрій панував – гроші не давати. І тут до столу підсів Андрій Білий і проникливим голосом спробував пояснити важливість для Львова лізингу.

Григорій Козловський його перебив: по АТП-1 спершу треба зробити аудит. «Є аудит», - майже урочисто парирував Андрій Білий. Але потім з’ясувалось, що то не аудит, а бухгалтерська консультація – уточнив Валерій Веремчук.

Проте коли начебто є аудит, то Григорій Козловський поставив цілком логічне питання. А скільки грошей було виділено за три роки на АТП-1. Однак Андрій Білий хотів говорити суто про лізинг, але Григорій Козловський був у поганому гуморі. «Будете готові назвати (суму),  приходіть», – сказав депутат і сам назвав ймовірну суму – 500 млн – «як в суху землю». Він м’яко, але і твердо не дозволив Андрію Білому «їздити по вухах» і по-дружньому порадив іти готуватися.

Тема лізингу начебто була вичерпана. Але чи не кожен з членів комісії хотів докинути слово, щоб якось згладити напругу чи щось таке. І тут підтримати колег вирішив досвідчений і вигадливий на слово депутат Юрій Кужелюк. «Коли ми говоримо про транспорт, то я вже, чесно кажучи, збаранів, бо безперервно треба то гроші туда, то гроші назад (останні слова повторив двічі). Цю репліку підхопив Григорій Козловський: а у Винники автобус як не їздив, так і не їздить. «І не будете їздити,  якщо не буде лізингу», - не втримався Андрій Білий, котрий на той час вже дістав телефон із кишені маринарки. «Тобто транспорт не треба покращувати у місті», – сказав фатальну фразу Андрій Білий, вчинивши паралельно ще більш фатальний жест – демонстративно  скерував телефон на Григорія Козловського. Значить, записую.

І тут чиновник почув на свою адресу все, що зазвичай говорять людині, яка ні сіло не впало починає фільмувати робочу нараду, у якій беруть участь впливові в місті люди і відеозапис якої і без того ведеться. Що саме почув Андрій Білий і усі інші учасники  засідання дослівно переповідати не будемо. На відео, що його доточено, цей кульмінаційний момент приблизно на хронометражі 23. 51. Скажемо тільки, що Григорій Козловський був виняткового у межах літературної лексики, хоча голосу не шкодував. Йшлося і про аудит за свій кошт, і про певну болісну процедуру з телефоном. Зрештою, відеоператору-аматору, якого професійно  цікавить лізинг, було сказано: «Ти мене телефоном дуже зачіпив, і я тобі гарантую, що ти сядеш».  Після цього у роботі комісії оголосили перерву.

Додамо, що за минулий рік, як відстежили ЗМІ, Григорій Козловський отримав 16,78 млн грн доходів і очолив рейтинг найбагатших депутатів Львівської міської ради за доходами та грошовими активами.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: