01.11.2018, 15:28

Google пропонує Україні оцифрувати друковану спадщину

Міністр культури Євген Нищук провів зустріч з директором по взаємодії з органами державної влади Google Україна Олегом Якимчуком.

 У зустрічі також взяли участь директор по взаємодії з органами державної влади CFC Consulting  Олексій Сивак та проектні менеджери компанії.

Під час зустрічі були розглянуті перспективи включення України  в програму компанії Google по цифровізації друкованої спадщини у партнерстві з Міністерством культури.

Про це повідомили в Міністерстві.

Наразі компанія Google приділяє значну увагу використанню цифрових можливостей для збереження унікальних культурних та історичних пам’яток. Однією із наймасштабніших в цьому напрямку є кампанія з безкоштовного оцифрування книжок, яка вже охопила десятки мільйонів найкращих літературних творів та унікальних старовинних видань, що зберігаються в провідних бібліотеках  Європи та США. У ході кампанії такі книги проходять  процедуру сканування та переведення в електронний формат з подальшим розміщенням в Інтернеті.

«Проект з цифровізації книжок існує доволі давно і має чимало позитивних відгуків, ми хочемо запропонувати Україні долучитися до цієї програми. Компанія Google дуже зацікавлена у співпраці з Україною і Міністерством культури, зокрема. Адже саме у партнерстві з Мінкультури у нас народжуються такі чудові соціально-культурні проекти, як «Автентична Україна», що включає віртуалізацію дерев'яних церков ЮНЕСКО та музеїв просто неба та віртуальний 3D-тур українськими оперними театрами», - зазначив директор  по взаємодії з органами державної влади Google Україна Олег Якимчук.

За словами представників CFC Consulting, реалізацію цього проекту планують здійснити впродовж  півтора-двох років, що дозволить відкрити багату українську літературу світові.

«Ми як державний орган, що забезпечує формування державної політики у сфері книговидавництва та бібліотечної справи, надзвичайно зацікавлені у  реалізації подібних проектів. Звичайно, він ще потребує певних технічних доопрацювань, зокрема, узгодження з вже діючою програмою Українського інституту книги «Цифрова бібліотека», проте це надзвичайна нагода для України – показати світові величне культурне надбання нашого народу за допомогою сучасних технологій», -  наголосив Міністр культури України Євген Нищук.

Учасники зустрічі також розповіли про інші проекти компанії Google Україна, серед іншого це серія освітніх проектів з основ цифрової грамотності та безпеки в Інтернеті. А також висловили зацікавленість у розширенні співпраці в напрямку інклюзії та інтеграції людей з особливими потребами у культурно-мистецьке середовище – створення мапи доступності культурних закладів, 3D-тури бібліотеками тощо.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: