• Головна
  • Новини
  • Фабрику презервативів у Новояворівську банкрутять «по другому колу»

15.02.2019, 13:15

Фабрику презервативів у Новояворівську банкрутять «по другому колу»

Унікальну українську фабрику презервативів, що працювала у Новояворівську (Львівська область),  банкрутять «по другому колу», передає WN.

Через те, що під час «першого» банкрутства боржника ліквідували без належного розшуку його активів та за відсутності бухгалтерської, фінансово-господарської та іншої документації.

Тобто нині склалась така ситуація, що ні презервативів, ні фабрики, ні документів.

Але про все за порядком. Донедавна єдине в Україні підприємство з виробництва презервативів – ТзОВ "Фабрика латексних виробів "Перфект", що в Новояворівську, було ліквідовано 22 червня 2017 року.

Ліквідовано за  ухвалою Господарського суду Львівської області, що була винесена у справі про банкрутство підприємства та за якою, зокрема, було «списано» борги фабрики перед Городоцькою об’єднаною  державною податковою інспекцією -  на суму понад 4,5 млн грн.

Однак рішення про ліквідацію не задовільнило ПАТ "ВіЕйБі Банк", якому ТзОВ "Фабрика латексних виробів "Перфект" заборгувало понад 19,6 млн грн.

Відтак, на цю ухвалу ПАТ "ВіЕйБі Банк" подало апеляційну скаргу, домагаючись її скасування, посилаючись при цьому на неповноту вчинених ліквідатором дій щодо пошуку активів боржника і проведення ліквідатором інвентаризації майна ТОВ "Фабрика латексних виробів "Перфект" не в повному обсязі. Проте Львівський апеляційний господарський суд залишив скаргу  без задоволення.

Натомість Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного господарського суду ухвалив інше рішення: постановою від 17 квітня 2018 року  касаційну скаргу задовільнив, рішення попередніх інстанцій скасував та скерував справу на новий розгляд.

Поміж фактів, які, були взяті до уваги  «найвищим судом», зокрема і те, що фабрику презервативів у Новояворівську  ліквідували за відсутності бухгалтерської, фінансово-господарської та іншої документації підприємства-банкрута. Тобто під час ліквідаційної процедури ліквідатор цієї документації не виявив, усіх необхідних заходів для розшуку майна боржника, а також для виявлення документів не здійснив.

У цей час після повернуто справу про банкрутство ТзОВ "Фабрика латексних виробів "Перфект" назад до Господарського суду Львівської області,  її розгляд здійснює суддя  Лідія Чорній. Найближче судове засідання відбудеться 27 лютого о 10.40.

Довідка.

ТзОВ "Фабрика латексних виробів "Перфект", спільне українсько­польське підприємство, що розпочало свою діяльність з червня 2004 року.

Запустив єдине в Україні підприємство з виробництва презервативів польський бізнесмен Єжи Конік. Тут працювало близько 100 людей, товар продавався в Україні і експортується у Росію, Польщу, Угорщину і Словаччину.

 За оцінками польських експертів, вартість підприємства становила 8,5 мільйона доларів.

 Фото - gazeta.ua.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: