22.07.2018, 08:28

Друзі Путіна в ЄС знайшли собі союзника у США

Американський фахівець закладає вибухівку під єдність Європи?

Підтримка популістів у Європі є сферою діяльності Росії і покликана послабити впливовість та єдність Європейського союзу

Колишній старший радник президента США та провідний стратег Білого дому Стівен Беннон взявся за створення у Європі мозкового центру, який повинен сприяти перемозі на виборах популістичних партій. Про це йдеться у матеріалі видання The Daily Beast, пише Голос Америки.

Беннон розповів виданню, що працює над створенням у Європі фонду під назвою "Рух" (The Movement), який має очолити піднесення правих популістичних сил по всьому континенту з прицілом на вибори до Європарламенту навесні наступного року. Беннон також хоче виступати у якості противаги на континенті мільярдеру Джорджу Соросу, який активно підтримує ліберальні та прогресивні демократичні ініціативи.

Як повідомляє видання, Беннон вбачає свою місію і наданні окремим партіям координаційної підтримки, упорядкуванні партійних фінансів європейських націоналістів та ін. Він розповів виданню, що нинішнє зростання підтримки націоналістів у Європі досі буцімто відбувався без значних бюджетів, за відсутності професійної організації роботи виборчих штабів, збору та аналізу інформації про виборців та ін. Це він і хоче змінити.

Беннон пішов з займаних посад у Білому домі у серпні 2017-го року – буцімто під тиском керівника апарату Білого дому Джона Келлі.

Як повідомляє The Daily Beast, за останній рік Беннон провів переговори із правими силами у Європі: від британського політика Найджела Фаража до членів "Національного фронту" у Франції, Віктора Орбана в Угорщині та польских популістів. Його метою, пише видання, є створення "надгрупи" у Європарламенті, яка б після виборів наступного травня об'єднала би третину усіх депутатів.

"Об'єднаний блок популістів такого розміру мав би змогу серйозно впливати на роботу парламенту", – пише видання.

Фото: Джерело

 

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: