17.04.2018, 17:51

"Alfa Jazz Fest" змінює назву, але не формат

VIII міжнародний джазовий фестиваль відбудеться з 27 червня по 1 липня. 

Напередодні анонсували програму Leopolis Jazz Fest 2018, виступи артистів за підтримки посольств, нововведень, програми концертів та інших фестивальних подій.

Впродовж 5 днів на сценах Leopolis Jazz Fest виступить більше 170 музикантів з 16 країн світу.

Один із найкращих європейських джазових фестивалів (за версією «The Guardian» в 2016 році) "Alfa Jazz Fest" цьогоріч відбудеться без підтримки "Альфа-Банк Україна", титульного спонсора фестивалю до 2018 року, та пройде під новою назвою "Leopolis Jazz Fest", яка вказує на місце його проведення (Леополіс – одна з давніх назв Львова).

"Формат фестивалю цього року зберігається: такий, як і був попередні  2 роки – це 5 днів. Фестиваль буде проходити під час long weekend до Дня Конституції України, адже це прекрасна можливість відвідати фестиваль людям, які приїжджають з усієї України. Ми можемо собі дозволити не триматися суворого джазового протоколу, тому традиційно це буде концерт, який трохи виходить за межі джазу, і в четвер 28 червня на площі Ринок буде концерт "ONUKA". Це можливість залучити людей, які не знайомі з джазовим фестивалем, але за рахунок іншого формату музики, вони все-таки поцікавляться і прийдуть на фестиваль, і я сподіваюсь, їм сподобається", –  зазначила Наталія Горбачевська, виконавчий директор Leopolis Jazz Fest.

Цього року присутня активна співпраця з посольствами різних країн, тому є можливість побачити музикантів з різних куточків світу. Цікавим і різноманітним буде склад музикантів, які виступатимуть на сценах в центрі міста – на площі Ринок та біля Палацу Потоцьких.

"Наше завдання – зробити так, щоб кожен концерт фестивалю не був схожим на попередній. Щодо цьогорічного  фестивалю, то дуже приємно, що на нас звертають увагу люди, які у цьому році відзначають свій ювілей. У нас дуже багато ювілеїв і дуже приємно, що маючи щільний графік, менеджери і промоутери музикантів схотіли включити туди саме Україну і саме Львів", –  наголосив Олексій Коган, творчий куратор Leopolis Jazz Fest. 

Цей фестиваль стане роком ювілярів. У березні Чарльзу Ллойду виповнилось 80 років. Шведський контрабасист, бас-гітарист, віолончеліст, композитор і аранжувальник Ларс Даніельссон, якому у вересні буде 60 років, створить спеціальну ексклюзивну програму для Leopolis Jazz Fest, яку презентує з оркестром INSO-Львів. Оркестр також цього року відзначає ювілей – 20 років.

Художнім керівником львівського симфонічного оркестру є народний артист України, лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка, Герой України – Мирослав Скорик, який також цього року відзначає ювілей – 80 років.

Сцену імені Едді Рознера відкриє легендарний американський джазовий музикант-авангардист, саксофоніст – Чарльз Ллойд з ансамблем The Marvels. Нове покоління в цей день фестивалю представить яскравий британський вокаліст і композитор Джеймі Каллум.

Одним з найочікуваніших концертів стане новий проект Роберта Гласпера, володаря трьох премій Греммі, який об'єднав найкращих молодих музикантів. У складі групи виступить Тейлор Макферрін – син джазового співака, володаря десяти премій Греммі, Боббі Макферріна.

Один з провідних фьюжн і джаз-гітаристів, володар Греммі, Лі Рітенур, і американський композитор і керівник оркестру Дейв Грусін, десятикратний володар премії Греммі, заграють у Львові разом з басистом Мелвіном Лі Дейвісом та барабанщиком Весом Рітенуром.

Справжньою сенсацією Leopolis Jazz Fest стане виступ людини, яка уособлює історію і еволюцію джазу, найвидатніший з джазових новаторів – Ахмад Джамал.

Гостей фестивалю також чекатимуть майстер-класи та джазові кінопокази. Окрім концертної програми в межах фестивалю щороку реалізовуються освітні програми.

Додамо, щорічно на гала-концерті фестивалю у Львові проходить вручення Міжнародної музичної премії «Leopolis Jazz Music Awards» ім. Едді Рознера («Alfa Jazz Music Awards» до 2017 року).  Премія заснована з метою визнання музикантів, які зробили значний внесок у розвиток джазової музики, а також з метою популяризації джазової музики. Переможець вибирається шляхом голосування членами широкого кола експертів, серед яких музичні критики, видатні діячі культури, громадські та державні діячі, журналісти та підприємці з різних країн світу.

Старт продажу квитків на Leopolis Jazz Fest 2018 – 20 квітня, цього року квитки можна буде придбати тільки онлайн на сайті фестивалю.

Катерина Мицак

 

 

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: