• Головна
  • Новини
  • Активіст заявив про порушення проти нього кримінальної справи

11.02.2019, 21:43

Активіст заявив про порушення проти нього кримінальної справи

Активіст і волонтер Роман Сініцин 11 лютого повідомив, що поліція порушила проти нього кримінальне провадження за статтею 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

Це, за словами Сініцина, пов’язано з його публічним зверненням, в якому він пропонував грошову винагороду за дані співробітників поліції, причетних до побиття активістів біля Подільського управління поліції в Києві 9 лютого, повідомило Радіо Свобода.

«Прогнозуємо, що це (будуть – ред.) допити, обшуки, вилучення техніки, документів, цифрових носіїв. Цілком, мабуть, негласні слідчі (розшукові) дії: наружка, трафіки телефонів, місця перебування, зняття даних з цифрових мереж», – припустив він.

Втім, волонтер переконаний, що погроз насильством у його дописів правоохоронці не знайдуть. Він також зазначив, що не отримав даних, які пропонував йому надіслати.

Наразі поліція не коментувала цю заяву.

10 лютого Сініцин оприлюднив допис, у якому запропонував грошову винагороду за інформацію про персональні дані правоохоронців, які брали участь у подіях біля Подільського управління.

«Цікавимося як громадяни. Персональних даних не збираємо. Хочеться привітати дружин правоохоронців з 8 березня. Все в рамках «журналістського розслідування», – уточнив він тоді.

Нагадаємо, 9 лютого приблизно о 17.00 у Києві біля Подільського управління поліції поліцейські побили протестувальників, які намагались штурмувати управління. Зокрема, до поліцейського відділку прибуло до 40 активістів організації "С14" начебто визволяти раніше затриманих учасників акції «Хто замовив Катю Гандзюк?».

За фактом цих подій правоохоронці відкрили три кримінальних провадження за ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ч. 1 ст. 341 (Захоплення державних будівель) та ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) КК. У ГПУ заявили, що за фактом інциденту до ЄРДР внесено відомості про скоєння правоохоронцями кримінального правопорушення". 

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: