18.02.2019, 20:32

У столиці мітингували під МВС

В Києві біл будівлі МВС близько 500 людей прийшли на акцію «Бандеро, вставай!», як на вигуки працівника поліції 9 лютого, коли представників праворадикальної організації С14 затримали спецпризначенці.

Про це повідомляє Громадське.

Учасники акції вимагають від керівництва Міністерства внутрішніх справ: провести «реальну деполітизацію Нацполіції»; заборонити використання балаклав, шапок-масок, бафів тощо, які прикривають обличчя правоохоронців; посилити відповідальність силовиків та їхніх керівників за приховування або відсутність номеру нагрудного знаку на однострої та шоломі; провести профілактичну переатестацію співробітників поліції особливого призначення за участі психолога, міжнародних експертів, громадськості; притягнути до відповідальності усіх правоохоронців, які порушували свободу мирних зібрань, перевищували свої повноваження, вчиняли злочини щодо протестувальників з 2014 року і до сьогодні.

9 лютого правоохоронці затримали людей, які йшли на акцію «Хто замовив Катю Гандзюк?». Як повідомилось раніше, поліція затримала членів націоналістичних організацій С14, «Невідомий патріот» та «Традиції й порядок».

Учасники акції стверджують, що поліція застосувала силу під час затримання, забрала їхні речі та відмовилася віддавати. Через це затримані почали «протестувати», після чого, за словами активістів, поліція застосувала сльозогінний газ та побила їх.

Держбюро розслідувань порушило кримінальну справу через можливе перевищення влади працівниками поліції.

Водночас у поліції заявили, що затримані не мають стосунку до мирної акції «Хто замовив Катю Гандзюк?», яка проходила на Контрактовій площі. Також поліція вважає, що затримані намагалися захопити Подільський райвідділок.

Увечері 9 лютого активісти поїхали до будинку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та «обстріляли» його салютами, протестуючи проти дій поліції.

Фото - Громадське

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: