13.07.2023, 12:18

Зранена церква Лукашівки

Біля руїн розбомбленої церкви у Лукашівці на Чернігівщині місцевий фермер Григорій Ткаченко розповів журналістові WestNews, що тут російські окупанти облаштували склад з боєприпасами, як тільки зайшли в село.

«Вознесенській церкві у Лукашівці більше 240 років. Спочатку це була дерев’яна будівля. На початку ХХ століття дерев’яну церкву розібрали, на її місці побудували кам’яну. Новий храм освятили у 1913 році. За радянських часів церкву закрили та використовували як склад», - розповів пан Григорій.

Зараз церква вщент зруйнована.

Як переконався журналіст WN, російські окупанти по-варварськи перетворили столітню пам’ятку архітектури на військовий штаб і склад боєприпасів (фото WN).

«На території храму були десятки одиниць ворожої техніки й пів тисячі окупантів до кінця березня 2022 року. Під час запеклих боїв церква була знищена: понівечені фасади, куполи з хрестами, інтер’єри», - продовжує фермер.

Як тільки ЗСУ вигнали російських окупантів із Чернігівщини, рятувальники знайшли на території храму не лише залишки боєприпасів та сміття, а й тіла людей.

Громада села проголосувала за її перехід у Православну церкву України (до війни була в МП).

Матеріал підготовлений за підтримки Харківський прес - клуб

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

На кордоні з Угорщиною затримали мікроавтобус, у якому 17 чоловіків

Коментар

Блоги

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Мирослав Дністрянський

ПРО МОВУ НАУКИ Й УКРАЇНСЬКІ НАУКОВІ ВИДАННЯ

Василь Чорний

Студентам Львівського та Чернівецького університетів розповіли про роботу присяжних

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: