• Головна
  • Новини
  • Земельні оборудки у Львові - з порушенням генплану й зонінгу

12.07.2021, 18:45

Земельні оборудки у Львові - з порушенням генплану й зонінгу

Депутати Львівської міської ради на пленарному засіданні сесії 9 липня дозволили внесення змін до договорів оренди землі двох присадибних ділянок на вулиці Розточчя, 23а. Зміна полягає в тому, що землю передають під багатоквартирну забудову, хоча і генплан, і зонінг визначають цю територію для садибних будинків.

Про це повідомили "Наші гроші. Львів".

Земельними ділянками площею 0,0373 га та 0,1 га користуються Орест та Лариса Бобко. В договорах оренди з ними було вказано, що земля орендується для обслуговування та будівництва житлового будинку (присадибна ділянка).

Фото ділянок надані Львівською міськрадою

Тепер орендарі погодили передачу землі в суборенду ТОВ «Стрім-Львів». Відтак, ця компанія орендуватиме землю, і вже не як присадибні ділянки, а для будівництва багатоквартирного житлового будинку.

За таке рішення проголосували представники всіх партій, крім «Голосу». Загалом ухвалу підтримали 46 депутатів.

Суть порушення

Згідно з даними містобудівного кадастру Львова, ділянки розташовані в межах зони Ж-1 – садибної забудови. Лише в окремих випадках допустиме зведення будівлі з квартирами не більше 4 поверхів висотою у 18 метрів. Генеральний план теж визначає цю територію для малоповерхової забудови не вище чотирьох поверхів. Аналогічні положення закладені і розробленим на цю територію детальним планом, який затвердили ще в 2017 році.

До проєкту ухвали також були зауваження юридичного департаменту Львівської міськради про те, що земельні ділянки не призначені для будівництва багатоповерхівок.

До речі, неподалік ТОВ «Стрім-Львів» вже збудувало одну багатоповерхівку, і почало підготовчі роботи для будівництва ще однієї в так званому ЖК «Strim Towers». Виконком міськради дозволив їх із порушенням зонінгу в частині висоти (на 20 метрів вище), повідомляли «Наші гроші. Львів». Тут також міськрада змінила цільове призначення землі із присадибних ділянок на багатоповерхівки.

Власниками «Стрім-Львів» є Володимир Федина (19%) та Юрій Савицький (81%).

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: