• Головна
  • Новини
  • Зеленський хоче одноосібності: як у призначенні директора ДБР, так і керівництва ним

11.09.2019, 13:33

Зеленський хоче одноосібності: як у призначенні директора ДБР, так і керівництва ним

Президент Володимир Зеленський пропонує не ділити повноваження директору Державного бюро розслідувань із заступниками.

Про це свідчить президентський законопроект № 2116 "Про внесення змін до Закону України "Про Державне бюро розслідувань" щодо удосконалення діяльності Державного бюро розслідувань", який 10 вересня з’явився на сайті Верховної Ради

У випадку прийняття законодавчої ініціативи, очільник бюро самостійно буде здійснювати керівництво органом, не розділяючи повноваження із заступниками, як це визначає існуючий закон. 

Статті про проведення конкурсу на заступників керівника ДБР пропонується виключити, натомість директору хочуть додати повноваження особисто призначати і звільнювати своїх заступників.  

Також у документі виключається участь прем’єр-міністра у призначенні директора ДБР

"Директор Державного бюро розслідувань призначається на посаду Президентом України за поданням комісії з проведення конкурсу", - йдеться у законопроекті.

Крім цього, Зеленський пропонує закріпити повноваження директора приймати рішення щодо дисциплінарного стягнення з працівників ДБР на основі рішення відповідної комісії. У чинному законі таке рішення приймає дисциплінарна комісія без участі директора. 

Також Президент хоче закріпити статут ДБР як державного правоохоронного органу замість центрального органу виконавчої влади.

Нагадаємо, Президент Володимир Зеленський вніс законопроект, що пропонує скасувати так звані "правки Лозового" та надати НАБУ і ДБР право самостійно здійснювати прослуховування.

Наприкінці серпня 45 народних депутатів звернулись до Конституційного Суду з поданням стосовно конституційності окремих положень закону про Державне бюро розслідувань.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: