• Головна
  • Новини
  • Зеленський ввів в дію санкції проти Деркача, Пушиліна та низки російських ЗМІ

23.08.2021, 10:44

Зеленський ввів в дію санкції проти Деркача, Пушиліна та низки російських ЗМІ

Президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони щодо санкцій проти низки осіб, серед яких нардеп Андрій Деркач і глава бойовиків ОРДО Денис Пушилін.

Про це свідчать відповідні укази № 378/2021 та № 379/2021, опубліковані на сайті Офісу президента, передають Букви.

У додатках до них вказано, що санкції вводяться щодо низки фізичних осіб, а саме: Андрія Деркача, Антона Сімоненка, Петра Журавля, Андрія Теліженка, Дмитра Ковальчука, Костянтина Килимника та Дениса Пушиліна.

До них будуть застосовані низка персональних економічних та інших обмежувальних заходів. Санкції передбачають блокування активів, обмеження торгових операцій. До того ж зазначені особи не зможуть виводити капітали за межі нашої країни.

Також санкції торкнулися і деяких компаній, пов’язаних із засобами масової інформації. Зокрема це товариства з обмеженою відповідальністю “Ера-Медіа”, “Інформаційне агентство “Онлі Ньюз”, “Скептик” та інші. Обмеження передбачають блокування російських сайтів як-от: vedomosti.ru та mk.ru.

Крім цього, президент доручив Міністерству закордонних справ України повідомити в компетентні органи ЄС і США та інших країн про застосування санкцій і поставити перед ними питання про введення аналогічних обмежувальних заходів.

Варто зазначити, що напередодні РНБО схвалила санкції щодо народного депутата Андрія Деркача (який уже перебуває під санкціями США через сприяння російському втручанню в американські вибори президента). Проте відповідний указ поки не оприлюднений на сайті президента.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: