• Головна
  • Новини
  • Зеленський ввів в дію рішення РНБО про подвійне громадянство: кого торкнеться

04.03.2021, 19:56

Зеленський ввів в дію рішення РНБО про подвійне громадянство: кого торкнеться

Президент Володимир Зеленський 4 березня ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони щодо проблеми подвійного громадянства.

Про це пише zn.ua.

Як повідомляється на сайті президента, Кабінету міністрів і Службі безпеки доручається протягом двох місяців проаналізувати законодавство, а також протягом шести місяців розробити нові законопроєкти, які забороняли б особам з подвійним громадянством:

  • претендувати на посади в органах державної влади, а також претендувати на керівні посади в держпідприємствах, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави;
  • мати допуск до державної таємниці;
  • бути членом виборчої комісії, офіційним спостерігачем або проводити передвиборну агітацію на загальнодержавних і місцевих виборах;
  • бути членом політичної партії.

Також це законодавство має визначати механізм пошуку подвійного громадянства і підтвердження виходу з іноземного громадянства. У разі виявлення у чиновників, членів виборчкомів, осіб, допущених до держтаємниці і членів партій іноземного громадянства, їх повноваження припиняються.

Крім цього, законопроєкти повинні містити норму, зобов'язувати українців декларувати отримання іноземного громадянства. Для цього буде створюватися спеціальний реєстр, яким управлятиме Єдиного державного демографічний реєстр і Державний реєстр виборців. Також, нормативні акти повинні передбачати відповідальність за порушення такого законодавства.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: