• Головна
  • Новини
  • Зеленський призначив Наєва командувачем Об'єднаних сил та поділив посаду Хомчака на двох

28.03.2020, 13:55

Зеленський призначив Наєва командувачем Об'єднаних сил та поділив посаду Хомчака на двох

Президент Володимир Зеленський призначив Сергія Наєва Командувачем об'єднаних сил.

Про це йдеться в указі президента від 27 березня, опублікованому у суботу.

Дослівно: "Призначити Наєва Сергія Івановича Командувачем об'єднаних сил Збройних Сил України".

Іншими указами від 27 березня Зеленський також розділив посади головнокомандувача Збройних сил України та начальника Генерального штабу.

Так, президент звільнив Руслана Хомчака з посади начальника Генерального штабу - головнокомандувача Збройних сил України, а іншим указом призначив Хомчака на посаду головнокомандувача ЗСУ.

Ще одним указом президент призначив Сергія Корнійчука начальником Генштабу ЗСУ.

Нагадаємо, Наєв був командувачем Об'єднаного оперативного штабу Збройних сил України з 16 березня 2018 по 6 травня 2019 року.

6 травня 2019 року п'ятий президент Петро Порошенко призначив новим командувачем Операцією об'єднаних сил генерал-лейтенанта Олександра Сирського.

5 серпня 2019 року президент Володимир Зеленський призначив на посаду командувача Об’єднаних сил генерал-лейтенанта Володимира Кравченка.

Хомчак Руслан Борисович — український військовик, генерал-полковник Збройних сил України, Начальник Генерального штабу — Головнокомандувач Збройних сил України (з 2019 року). Начальник штабу Сухопутних військ ЗСУ (2015—2017), командувач військ оперативного командування «Південь» (2014—2015), командир 6-го армійського корпусу (2012—2014). Учасник війни на сході України, командувач Сектору Б, брав безпосередню участь у боях за Іловайськ. Руслан Хомчак народився 5 червня 1967 року у Львові.

Генерал-полковник Руслан Хомчак раніше пояснив важливість розділення покладених на нього повноважень на дві окремі посади – начальника Генштабу та головнокомандувача ЗСУ. «Це вигідно Збройним силам України, це вигідно державі Україна. У нас іде реформа – реформа сьогодні практична. Вона відкриває перед нами нові зміни, і одна зі змін – мають бути розмежовані повноваження начальника Генерального штабу і головнокомандувача (Збройних Сил України)», – заявив Хомчак.

Він уточнив, що, оскільки Україна розвивається у європейському напрямку, таке розмежування потрібно, аби «кожен виконував конкретний функціонал, виконував його якісно, самовіддано і щоби був результат роботи як одної, так і другої посадової особи».

Хомчак зауважив, що функції обох посад будуть остаточно визначені тоді, коли президент їх затвердить.

Як повідомлялося, 4 березня Верховна Рада ухвалила президентський закон про внесення змін до розділу VI «Прикінцеві та перехідні положення» закону «Про національну безпеку України» щодо набрання чинності положеннями стосовно головнокомандувача Збройних сил України, Генерального штабу ЗСУ, видів та окремих родів військ (сил)» (№3015). Згідно із законом, головнокомандувач ЗСУ призначається на посаду за поданням міністра оборони та звільняється з посади президентом. Головнокомандувач підпорядковується президенту та міністру оборони.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: