• Головна
  • Новини
  • Зеленський пояснив світу, чим його не влаштовують Мінські угоди

02.12.2019, 12:11

Зеленський пояснив світу, чим його не влаштовують Мінські угоди

Президент України Володимир Зеленський наполягає, що місцеві вибори в окремих районах Донецької і Луганської областей можна проводити лише за українським законодавством та після деокупації.

Про це, зокрема, йдеться в інтерв'ю Зеленського західним ЗМІ – Der Spiegel, Le Monde, Time і Gazera Wyborcza.

Президент наголосив: "Вибори проходять за українським законодавством. І український закон виключає присутність бойовиків.

Усі українські партії повинні мати доступ, спостерігачі, журналісти, ОБСЄ, Центральна виборча комісія. Якщо є збройні угруповання, жодна партія не піде туди".

Про контроль кордону з Росією: "Це буде найскладніше питання з усіх – якщо ми коли-небудь дійдемо до його обговорення. Я кажу їм чесно: я не згоден із тим, як це питання було вирішене в Мінську. Згідно з Мінськими угодами, спочатку пройдуть вибори, потім - контроль над кордоном".

Зеленський наголосив, що позиція українців – спочатку - кордон, потім вибори, але це - не Мінська угода: "На жаль, у нас там є протиріччя. І, звісно, треба вирішити це".

На запитання, що він робитиме, якщо в результаті нічого не вийде з переговорів, президент України відповів: "У будь-якому випадку я не почну війну на Донбасі".

За його словами, "є багато гарячих голів", які закликають "відібрати" Донбас, не думаючи про ціну. "Я вважаю, що цими людьми керують попередні правителі. І, чесно кажучи, мене це дивує. І не лише мене – запитайте політиків за кордоном. Усі дивуються, що таких людей підтримують і підживлюють, кажучи: це наша країна, завтра ми її отримаємо", – сказав Зеленський.

Нагадаємо, 9 грудня в Парижі має відбутися зустріч лідерів "нормандської четвірки" – президент України Володимир Зеленський, президент Росії Володимир Путін, президент Франції Еммануель Макрон та канцлер Німеччини Ангела Меркель після довгої перерви у переговорах такого рівня говоритимуть про можливості вирішення конфлікту на сході України.

Російська Федерація у лютому-березні2014 року анексувала Крим, а навесні того ж року спровокувала сепаратистські настрої та збройних конфлікт на Донбасі. Бойові дії тривають там уже понад 5 років.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: