10.10.2019, 15:15

Зеленський пояснив, чому не хоче говорити про Трампа

Влада України не буде підтримувати жодного кандидата в президенти Сполучених Штатів.

Влада України не буде підтримувати жодного кандидата в президенти Сполучених Штатів.

Про це заявив у четвер Президент України Володимир Зеленський під час пресмарафону у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми не можемо підтримувати і не будемо підтримувати будь-якого кандидата (у президенти США - ред.), будь-якого американського політика. Ми можемо підтримувати тільки один одного", - заявив глава держави.

Зеленський додав, що дуже вдячний Сполученим Штатам за підтримку, зокрема в питанні санкцій проти Росії.

На думку Президента, якщо Україну втягуватимуть у внутрішні справи США, то це буде великою помилкою як для США, так і для України, а також шкодитиме двостороннім відносинам.

Як наголосив Зеленський, саме тому він не обговорює кожного дня з американськими журналістами президента США Дональда Трампа.

Нагадаємо, телефонна розмова від 25 липня між президентами США і України про розслідування щодо ексвіце-президента США Джо Байдена і його сина Хантера в Україні призвела до початку розслідування в Конгресі в рамках процедури імпічменту президента США.

25 вересня Білий дім оприлюднив стенографу липневої розмови Трампа і Зеленського, в якій американський лідер просить українського колегу розібратися зі справою щодо сина колишнього віцепрезидента США Джо Байдена Хантера.

За словами Трампа, Байден-старший зупинив розслідування проти української енергетичної компанії Burisma, в якій Хантер Байден був членом ради директорів. Зеленський сказав, що знайомий з ситуацією, і запевнив, що новий генпрокурор з нею "розбереться".

Пізніше Зеленський заявив, що Україна не має зобов'язань щодо розслідування чи не розслідування справи, що стосується сина Байдена.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: