24.05.2021, 13:09

Зеленський підписав один із земельних законів

Президент затвердив законопроект, необхідний для запуску ринку землі. Також підпису очікує ще один земельний закон.

Президент Володимир Зеленський в ході форуму Україна 30 у понеділок, 24 травня, підписав законопроект про земельну децентралізацію - він дозволяє передати землі за межами населених пунктів в комунальну власність, пише Кореспондент.

"Закон №2194, який докорінно змінює землевпорядкування нашої держави і який називають земельною конституцією. Це закон, який забирає у кабінетного чиновника функцію оформляти право на землю, яку він ніколи навіть в своєму житті не бачив", - сказав він.

Президент наголосив, що закон остаточно повертає громадам право розпоряджатися своїми землями.

"Закон, який чітко закріплює, що купувати і продавати землю можуть виключно українці", - додав Зеленський.

Він нагадав, крім 2194 Верховна Рада затвердила також другий важливий закон для повноцінного старту ринку землі - №2195, який вводить електронні аукціони з купівлі-продажу землі. Зеленський зазначив, що це гарантія наповнення місцевих бюджетів та можливості кожного українця взяти участь в аукціоні і почати своє фермерське господарство.

Також він заявив, що мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення привів до крадіжки земельних територій розміром площею в два Криму.

"У 2014 році Росія анексувала у нашої держави півострів Крим. За час мораторію деякі бізнесмени і політики вкрали у держави землю, яка дорівнює площі майже двох півостровів Крим. Безумовно, ми зробимо все, щоб повернути і те, і інше", - заявив Зеленський.

Нагадаємо, 30 березня 2020 року Рада прийняла закон про введення ринку землі з липня 2021 року. Відповідно до закону, перші два роки землю продаватимуть тільки громадянам України і не більше 100 гектарів в одні руки. Після цього купувати гектари дозволять українським юридичним особам та не більше 10 тисяч гектарів в одні руки.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: